Home > LEGFRISSEBB HIREK
Kína új budapesti nagykövete átadta a megbízólevelét Áder János köztársasági elnöknek
2012-12-03

Xiao Qian, a Kínai Népköztársaság Magyarországra akkreditált rendkívüli és meghatalmazott nagykövete 2012. december 3-án átadta a megbízólevelét Áder János köztársasági elnöknek, akivel baráti beszélgetést is folytatott.

  

Xiao Qian nagykövet először Hu Jintao államelnök üdvözletét adta át és elmondta, hogy Kína és Magyarország között mély hagyományos barátság áll fenn, az utóbbi évek gyakori magas szintű látogatásainak köszönhetően a két ország közötti, különböző területre kiterjedő együttműködések mélyültek, a kétoldalú kapcsolatok a történelem legjobb időszakában vannak. Xiao Qian hangsúlyozta, hogy új nagykövetként nagy lelkesedéssel fog dolgozni a két ország vezetői által aláírt megállapodások megvalósításán, a kétoldalú érdemi együttműködések tovább bővítésén, hozzájárulva a kínai-magyar baráti együttműködési partnerség továbbfejlesztéséhez.

Áder János üdvözölte Xiao Qiant, mint Kína új budapesti nagykövetét. Kérte, hogy adja át jó kívánságát Hu Jintao államelnöknek. A köztársasági elnök nagyra értékelte Kína a gazdaság és társadalom fejlesztésében elért eredményeit, illetve a kínai-magyar kapcsolatokban az utóbbi években elért eredményeket. Hangsúlyozta, hogy a magyar kormány rendkívül fontosnak tartja a Kínával való kapcsolatot és reményét fejezte ki, hogy a két fél közös erőfeszítéssel tovább fejleszti a két ország közötti átfogó, kölcsönösen előnyös együttműködéseket.

    

A megbízólevél átadása után, Xiao Qian nagykövet a Hősök Terén koszorút helyezett el az ismeretlen katona síremlékén.

      

Xiao Qian nagykövet 2012. november 28-án érkezett meg Magyarországra. November 29-én átadta a megbízólevél másolatát Nagy Zoltán, a Magyar Külügyminisztérium Protokoll főosztálya vezetőjének és bemutatkozó látogatást tett Takács Szabolcs helyettes államtitkárnál.

Suggest To A Friend
  Print