Home > LEGFRISSEBB HIREK
Gao Jian nagykövet asszony fogadást adott a Kínai Népköztársaság megalakulásának 62. évfordulója alkalmából
2011-09-30

2011. szeptember 28-án este, Gao Jian nagykövet asszony fogadást adott a Kínai Népköztársaság megalakulásának 62. évfordulója alkalmából a budapesti Marriott Hotelben. A rendezvényen Hende Csaba honvédelmi miniszter, Hóvári János a Külügyminisztérium államtitkár-helyettese, Kovács Tamás Iván a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkár-helyettese, politikai és katonai tisztviselők, Magyarországra akkreditált külföldi diplomaták, barátok, Magyarországon működő kínai vállalatok vezetői, itt élő kínaiak és itt tanuló diákok, körülbelül 400 fő vett részt.

Gao Jian nagykövet asszony a beszédében áttekintette a kínai reform és nyítás politikájának elmúlt 30 évében elért eredményeket, a kínai-magyar kapcsolatok fejlődésének helyzetét és kiemelte, hogy idén a Kínai Népköztársaság megalakulásának 62. évfordulóján, a kínai-magyar kapcsolatok nagy lépést tettek előre. Évközben Wen Jiabao kínai miniszterelnök sikeres látogatást tett Magyarországon, amely alkalomból a magyar féllel történő további együttműködésekről tárgyaltak. Nagykövet asszony reményét fejezte ki, hogy a két fél közös erőfeszítéseket fog tenni annak érdekében, hogy a kétoldalú kapcsolatok tovább fejlődjenek.

A vendégek gratuláltak Kína gazdasági területen elért eredményeihez, értékelték a két ország között különböző területeken elért fejlődéseket és kifejezték, hogy a jövőben is hozzájárulnak a kétoldalú együttműködés elmélyítéséhez annak érdekében, hogy a kapcsolatok magasabb szintre felemelkedjenek.

Suggest To A Friend
  Print