Home > LEGFRISSEBB HIREK
Duan Jielong nagykövet úr látogatást tett Baranya megyében
2016-03-29
 

2016. március 25-én Duan Jielong nagykövet úr látogatást tett Baranya megyében, ahol beszélgetést folytatott Nagy Csabával, a megyei Közgyűlés elnökével és Páva Zsolttal, Pécs polgármesterével. A találkozókon Wang Hongliang kereskedelmi tanácsos úr is jelen volt.

Duan Jielong nagykövet úr kifejtette, hogy a kínai-magyar kapcsolatok jelenleg intenzív fejlődésen mennek keresztül, a kínai „egy övezet, egy út" stratégia és a magyar „keleti nyitás" politika összekapcsolódik, a Kína-KKE együttműködési platform még nagyobb teret biztosít kétoldalú kapcsolataink gyors fejlődéséhez. Az önkormányzatok közti együttműködés a bilaterális kapcsolatok fontos részét képezi, a kínai fél az önkormányzatok közötti párbeszéd elmélyítését és a gyakorlati együttműködést szorgalmazza kapcsolataink még intenzívebb fejlődése érdekében.

A magyar fél Nagykövet úr és delegációja számára bemutatta a helyi gazdasági-társadalmi fejlődést és az iparágak helyzetét. Kifejtették, hogy Baranya megye és Pécs városa régóta nagy hangsúlyt fektet a kínai kapcsolatok fejlesztésére, és híd szerepet kívánnak betölteni a magyar-kínai kapcsolatokban, mélyíteni az infrastruktúra, turizmus, mezőgazdaság, oktatás és kínai gyógyászat területén való együttműködést.

Suggest To A Friend
  Print