Home > LEGFRISSEBB HIREK
A KKP delegációja látogatást tett Magyarországon
2016-03-11
 

A Fidesz meghívására 2016. március 7 és 9 között látogatást tett Magyarországon Wang Xiaohui, a Kínai Kommunista Párt Központi Bizottsága Publikációs Minisztériumának miniszterhelyettese, valamint a KKP Központi Politikai Kutatóintézetének igazgatóhelyettese és a KKP delegációja. Magyarországi tartózkodása során Wang Xiaohui találkozott a Fidesz vezetőivel, a Külügyi és Külgazdasági Intézet főigazgatójával, valamint részt vett az Intézet „Kína 13. ötéves terve” című előadásán.

Az előadás során Wang Xiaohui bemutatta Kína fejlődésének irányait, koncepcióit, céljait és feladatait a 13. ötéves terv időszakában. Kihangsúlyozta, hogy a 13. ötéves terv azt követeli Kínától, hogy gazdasága még modernebbé és nyitottabbá váljék, valamint aktívan vegyen részt a globális gazdaság irányításában. Ennek megfelelően Kína még nagyobbra nyitja kapuit Magyarország és a KKE régió országai felé a bilaterális és multilaterális együttműködésekben. A 13. ötéves terv időszakában a Kína-KKE együttműködés és az „egy övezet, egy út” stratégia keretein belül a kínai-magyar, illetve a Kína-KKE országok közötti együttműködés új lehetőségeket hoz majd.

Magyar részről mintegy száz fő vett részt az előadáson, politikai, tudományos és üzleti körökből egyaránt, akik elismerően nyilatkoztatok Kína új fejlődési koncepcióiról, a kínai-magyar barátságról és együttműködésről.

A fenti eseményeken Duan Jielong nagykövet úr is részt vett.

Suggest To A Friend
  Print