Home > LEGFRISSEBB HIREK
Nagykövet úr részt vett a Kínai Turisztikai Hivatal budapesti irodájának megnyitó ünnepségén
2016-03-08

 

2016. március 4-én a Pesti Vigadóban megrendezésre került a Kínai Turisztikai Hivatal budapesti irodájának nagyszabású megnyitó ünnepsége. Az eseményen részt vett Duan Jielong nagykövet úr, Huo Yuzhen, a Kínai Külügyminisztérium Kína és KKE országok közötti együttműködésért felelős különmegbízottja, Zhang Lizhong, a Kínai Turisztikai Hivatal promóciós és nemzetközi együttműködési főosztály főosztályvezetője, Lepsényi István, Magyarország nemzetgazdasági minisztériumának gazdaságszabályozásért felelős államtitkára, Szilas Cecília, Magyarország pekingi nagykövete, a KKE országok magyarországi nagykövetségeinek diplomatái, turisztikai szervezetek és cégek képviselői, összesen mintegy 300 fő.

 

Duan Jielong nagykövet úr beszédében gratulált a Kínai Turisztikai Hivatal budapesti irodájának megnyitásához és kifejtette, hogy a Kína-KKE országok együttműködése az elmúlt években rendkívül intenzív fejlődésen ment keresztül, melyből kiemelkedik a Kína-KKE Turisztikai Koordinációs Központ Budapesten való megalapítása, a Kína-KKE turisztikai promóciós év eseményeinek sikeres megrendezése, miután a KKE régióba érkező kínai turisták száma gyors növekedést mutatott, mindez nagy perspektívákat rejt. A Kínai Turisztikai Hivatal budapesti irodájának megnyitása a Kína-KKE országok turisztikai együttműködésének új szintre lépését jelképezi, és fontos hidat képez az együttműködés erősítése érdekében. A kínai fél közös erőfeszítésekkel kívánja mélyíteni a turisztikai együttműködést, előmozdítani a kölcsönös megismerést, a Kína-KKE együttműködést és az „egy övezet, egy út” kiépítését.

Lepsényi István államtitkár úr beszédében kifejtette, hogy a turisztikai együttműködés a kínai-magyar, illetve a Kína-KKE országok együttműködésének fontos részét képezi, és a magyar kormány kiemelt figyelmet szentel neki. Az, hogy Kína Budapesten nyitja meg regionális turisztikai irodáját, tükrözi a Kína-KKE turisztikai együttműködés iránti támogatását és kiemelt figyelmét. Mindezt Magyarország, és a többi KKE ország nagy megtiszteltetésnek tekinti. Magyarország nagy lehetőségként tekint erre, a budapesti turisztikai irodával szorosan kíván együttműködni, előmozdítva a KKE országok és Kína közötti turisztikai együttműködés töretlen fejlődését.


 

Zhang Lizhong főosztályvezető úr elmondta, hogy a budapesti turisztikai iroda megnyitása a kínai turisztikai iparág gyors fejlődésének jele, és a Kína-KKE turisztikai együttműködés fejlődésének fontos eredménye. Az iroda a teljes közép- és kelet-európai régió ügyeit intézi, feladata a KKE országokkal való turisztikai kapcsolatok erősítése.

Duan Jielong nagykövet úr, Huo Yuzhen különmegbízott, Lepsényi István államtitkár úr és Szilas Cecília nagykövet asszony közösen fedték fel a Kínai Turisztikai Hivatal budapesti irodájának tábláját. Ezt követően nagyszabású tűzijátékkal, zene és fényshow-val ünnepelték tovább az irodanyitást.

A megnyílt budapesti turisztikai iroda a Kínai Turisztikai Hivatal első irodája a KKE régióban, illetve világszerte ez a 21. külföldi irodájuk. Az irodamegnyitó ünnepség alkalmából a Kínai Turisztikai Hivatal Magyarországon „Gyönyörű Kína – 2016 a Selyemút turizmus éve” elnevezésű promóciós eseményt tart, és az Utazás kiállításon díszvendégként van jelen, továbbá a Magyarországon működő Kína-KKE Turisztikai Koordinációs Központ is Kína-KKE turisztikai találkozót szervez.

Suggest To A Friend
  Print