Home > LEGFRISSEBB HIREK
Duan Jielong nagykövet úr látogatást tett Borsod-Abaúj-Zemplén megyében
2016-02-29

2016. február 25-én Duan Jielong nagykövet úr látogatást tett Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, ahol találkozott Török Dezsővel, a megyei közgyűlés elnökével és Pfliegler Péterrel, Miskolc alpolgármesterével. Nagykövet urat többek között Wang Hongliang kereskedelmi tanácsos kísérte.

Duan Jielong nagykövet úr kifejtette, hogy a kínai-magyar kapcsolatok gyors fejlődésen mennek keresztül, számos területen mélyül az együttműködés. Kína „egy övezet, egy út” kezdeményezése és Magyarország „keleti nyitás politikája” összekapcsolódik, a két ország kapcsolatainak fejlődése új, nagy lehetőségek előtt áll. Az önkormányzatok közötti együttműködés fontos része a bilaterális kapcsolatoknak, amit a kínai fél továbbra is elő kíván mozdítani, új életerővel töltve fel kétoldalú kapcsolatainkat.

A magyar fél a találkozó során bemutatta a helyi gazdasági-társadalmi fejlődést és a helyi ipar helyzetét, valamint kifejtette, hogy a két ország kapcsolatának gyors fejlődése kedvező helyzetet teremt az önkormányzatok közötti együttműködéshez. Borsod-Abaúj-Zemplén megye és Miskolc városa régóta nagy hangsúlyt fektet a kínai kapcsolatok fejlesztésére, és a kínai féllel közösen kíván tenni az együttműködés elmélyítéséért a befektetések, turizmus, oktatás stb. területein.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye Magyarország északkeleti részén található, Magyarország második legnagyobb megyéje, megyeszékhelye Miskolc. Gazdaságában jelentős szerepet játszik az ipar, a mezőgazdaság és a turizmus.

Suggest To A Friend
  Print