Home > LEGFRISSEBB HIREK
Duan Jielong nagykövet úr Végh Zsuzsannával találkozott
2016-02-24
 

2016. február 22-én Duan Jielong nagykövet úr bemutatkozó látogatást tett Végh Zsuzsannánál, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal főigazgatójánál, akivel többek között a kínai-magyar bevándorlás területén való együttműködésről egyeztettek.

Duan Jielong nagykövet úr elmondta, hogy a kínai-magyar kapcsolatok lendületesen fejlődnek. Kína nagy lehetőségként tekint az „egy övezet, egy út" stratégia megvalósítására, mélyíteni szeretné Magyarországgal az együttműködést többek között a bevándorlás területén is, segítve a két ország népének kölcsönös beutazásait. Nagykövet úr kifejtette, hogy a Magyarországon élő kínaiakat továbbra is arra buzdítják, hogy tiszteljék a helyi törvényeket és szokásokat, illeszkedjenek be a helyi társadalomba és még többet tegyenek a magyar gazdaság fejlődéséért.

Végh Zsuzsanna főigazgató asszony kifejtette, hogy Magyarország nagy hangsúlyt fektet a kínai kapcsolatok fejlesztésére, és erősíteni szeretné az együttműködést a befektetések, oktatás, turizmus és egyéb területeken. A magyar és kínai bevándorlásért felelős részlegek jó munkakapcsolatot tartanak fenn, amely együttműködést a magyar fél tovább kíván erősíteni.

Suggest To A Friend
  Print