Home > LEGFRISSEBB HIREK
A Nagykövetség oktatási segédeszközöket ajándékozott a Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Iskolának
2016-02-09
 

2016. február 5-én a Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában ünnepséget rendeztek Duan Jielong nagykövet úr és Wu Hua, a nagykövetség Oktatási Osztályának vezetője részvételével. Az ünnepségen a nagykövetség különböző oktatási segédeszközöket ajándékozott az iskolának és közösen köszöntötték a Majom évét. Az eseményen többek között részt vett még Hajdu László, a XV. kerület polgármestere és László Tamás országgyűlési képviselő.

Duan Jielong nagykövet úr átadta az iskolának szánt ajándékokat és beszédében elmondta, hogy nagyra becsüli az iskola hozzájárulását a kínai nyelv oktatásához és a kínai kultúra népszerűsítéséhez. Az iskolát a kínai-magyar barátság bizonyítékának nevezte, és örömét fejezte ki, hogy az iskola az idei évtől középfokú oktatás beindítását tervezi. Kifejtette, hogy a Nagykövetség mindig is nagy figyelemmel kísérte és támogatta az iskola fejlődését, ennek jele a most az iskolának ajándékozott számítógépek, nyomtatók és egyéb oktatási segédeszközök.

Egy hatodik osztályos tanuló az iskola nevében egy iskolai magazin átadásával fejezte ki köszönetét Nagykövet úrnak. Nagykövet úr elmondta, hogy az iskola nyelvoktatásának sikerét mutatja az, hogy magyar gyerekek kínaiul tudnak cikket írni a magazinba, és reményét fejezte ki, hogy egyre több gyerek tudja majd hatékonyan használni a kínai nyelvet és válik a kínai-magyar barátság követévé.

Az ünnepségen az iskola diákjai kiváló műsort adtak elő táncokkal, taiji és kalligráfia bemutatóval.

Suggest To A Friend
  Print