Home > LEGFRISSEBB HIREK
Duan Jielong nagykövet úr látogatást tett Lepsényi István államtitkár úrnál
2016-02-02
 

2016. február 1-jén Duan Jielong nagykövet úr udvariassági látogatást tett Lepsényi Istvánnál, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkáránál, akivel a különböző területeken folytatott kínai-magyar együttműködésről tartottak eszmecserét. A megbeszélésen jelen volt továbbá Tárnoki-Zách Péter, a Nemzetközi Pénzügyi Főosztály főosztályvezetője és Wang Hongliang, a Nagykövetség kereskedelmi tanácsosa.

Nagykövet úr kifejtette, hogy az elmúlt években Kína és Magyarország között gyakoriak voltak a magas szintű találkozók, a gyakorlati együttműködés számos területen stabil fejlődést mutat, és a két ország kapcsolata történelmük legjobb időszakába érkezett. Elmondta, hogy Kína magyarországi nagyköveteként a két ország vezetői közötti megállapodások megvalósításán és a kínai-magyar baráti együttműködési partnerség folyamatos elmélyítésén dolgozik.

Lepsényi István államtitkár úr nagyra értékelte országaink kapcsolatainak az elmúlt években elért fejlődését, valamint kiemelte, hogy Magyarország nagy hangsúlyt fektet a kínai kapcsolatokra, Kínával még szorosabb baráti együttműködést kíván folytatni, és közös erőfeszítéseink nyomán elő kívánja mozdítani az együttműködés különböző területein elért, egyre nagyobb eredményeket.

Suggest To A Friend
  Print