Home > LEGFRISSEBB HIREK
A Kínai Nagykövetség 2016-os holdújévi ünnepséget rendezett
2016-02-02
 

2016. január 30-án este a Kínai Nagykövetség nagyszabású holdújévi ünnepséget rendezett a Majom évének köszöntésére. A fogadáson a magyarországi kínai közösség, köztük kínai szervezetek, tanárok, diákok képviselői, valamint magyar sinológusok és a Nagykövetség munkatársai vettek részt, mintegy 400 fő.

Duan Jielong nagykövet úr beszédében beszámolt arról, hogy 2015-ben Kína számos területen ért el eredményeket, kitérve a külkapcsolatokra, különös tekintettel a KKE országokkal való együttműködés fejlődésére. Bemutatta az elmúlt egy évben a kínai-magyar kapcsolatok fejlődését és a gyakorlati együttműködés eredményeit, továbbá elismerő szavakkal méltatta a magyarországi kínai közösség, a kínai szervezetek és minden barát erőfeszítéseit a kínai-magyar kapcsolatok fejlesztéséért. Nagykövet úr arra biztatta honfitársait, hogy továbbra is a kínai-magyar barátság elmélyítésén munkálkodjanak.

A fogadás előtt a Magyarországon tanuló kínai diákok képviselői kiváló kulturális műsort adtak elő. A fogadás jó hangulatban telt, mind a kínai, mind a magyar vendégek kifejezték azon szándékukat, hogy továbbra is a két ország közötti kapcsolatok elmélyítésén munkálkodjanak.

Suggest To A Friend
  Print