Home > LEGFRISSEBB HIREK
A Kínai Nagykövetség képviseltette magát a Jótékonysági Diplomata Vásáron
2015-12-01

 

2015. november 29-én az Intercontinental Hotelben került megrendezésre a "Diplomata Házastársak Budapest" egyesület által szervezett V. Jótékonysági Diplomata Vásár, amin több mint 40 magyarországi diplomata testület képviseltette magát. A Kínai Nagykövetség női tagjai mintegy húszan vettek részt az eseményen Li Bei asszony, Nagykövet úr felesége vezetésével.

 

A Kínai Nagykövetség standjainál különböző jellegzetes kínai termékeket, hagyományos kínai díszeket és kiegészítőket, kínai tömény italt és pekingi kacsát lehetett vásárolni, ami mind-mind nagy érdeklődésre tartott számot a diplomaták és a magyar résztvevők körében. A kínai standot Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége is meglátogatta, és köszönetét fejezte ki a Nagykövetség jótékonysági vásáron való aktív részvételéért. Szijjártó Péter külügyminiszter úr kisfiával együtt csodálta meg a kínai standot és választott a termékekből. A kínai nemzeti ételek asztalánál árusított pekingi kacsa nagy népszerűségnek örvendett, sokan álltak sorba újabb kóstolóért is. A Nagykövetség azt javasolta a magyarországi kínai cégeknek, hogy ajándékok adományozásával is népszerűsítsék a kínai termékeket.

 

A kínai kultúra népszerűsítése és a magyarországi kínaiak pozitív megismerése érdekében a Nagykövetség buzdítására helyi kínaiak is aktívan részt vettek a jótékonysági vásáron, és kínai kungfu, valamint táncos-énekes előadás is bemutatásra került. A Chan Wu Szövetség harcművészeti bemutatója és a Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola diákjainak kínai népi tánca mind-mind elnyerte a közönség tetszését.

 

A "Diplomata Házastársak Budapest" egyesület többszörösen is elégedettségét és köszönetét fejezte ki a Kínai Nagykövetségnek a jótékonysági vásáron való aktív részvételéért.

Suggest To A Friend
  Print