Home > LEGFRISSEBB HIREK
Duan Jielong nagykövet úr az IPU Magyar-Kínai Baráti Tagozat tagjaival tartott megbeszélést
2015-12-01
 

2015. november 30-án Mátrai Márta, az Országgyűlés háznagya és az Interparlamentáris Unió Magyar-Kínai Baráti Tagozatának elnöke meghívására Duan Jielong nagykövet úr a Parlamentben megbeszélést folytatott a Magyar-Kínai Baráti Tagozat tagjaival. A jelenlévők között voltak még Józsa István és Gyöngyösi Márton alelnökök és a tagozat mintegy tíz tagja.

Duan Jielong nagykövet úr beszédében kifejtette, hogy a kínai-magyar kapcsolatok intenzív fejlődésen mennek keresztül, az együttműködés számos területen bővül és mélyül. A kínai „egy övezet, egy út" kezdeményezés és a magyar „keleti nyitás" politika összekapcsolódnak, a bilaterális kapcsolatok fejlődése új, fontos lehetőségeket tartogat. Duan Jielong nagykövet úr köszönetet mondott a baráti tagozatnak, amiért aktív szerepet vállalnak a kínai-magyar kapcsolatok fejlesztésében, kihangsúlyozta, hogy a magyar Országgyűléssel erősíteni szeretné a párbeszédet, hogy közösen mozdítsuk elő a két ország közti gyümölcsöző együttműködést. Duan Jielong nagykövet úr válaszolt továbbá a kétoldalú kereskedelmi és befektetési, turisztikai, kulturális és önkormányzatok közötti együttműködéssel, valamint nemzetközi kérdésekkel kapcsolatos kérdésekre.

A másfél órás megbeszélés baráti légkörben telt. A baráti tagozat tagjai köszönetüket fejezték ki Nagykövet úr részvételével kapcsolatban. Kifejtették, hogy a magyar-kínai kapcsolatok fejlesztése mindkét ország és népének alapvető érdeke, amiben az Országgyűlés minden pártja egyetért. A Magyar-Kínai Baráti Tagozat továbbra is a magyar-kínai együttműködés elmélyítése érdekében kíván tevékenykedni, közösen elősegítve, hogy kapcsolataink új szintre lépjenek.

Az Interparlamentáris Unió Magyar-Kínai Baráti Tagozatának jelenleg 16 képviselő tagja, ami ezzel az egyik legnagyobb számú baráti tagozat.

Suggest To A Friend
  Print