Home > LEGFRISSEBB HIREK
Magyarországra látogatott Yan Junqi, a kínai Országos Népi Gyűlés Állandó Bizottságának alelnöke
2015-11-24

 

A Magyar Országgyűlés meghívására október 18-a és 21-e között hivatalos látogatást tett Magyarországon Yan Junqi asszony, a kínai Országos Népi Gyűlés Állandó Bizottságának alelnöke és delegációja. A látogatás során Yan Junqi asszony megbeszélést folytatott Kövér László házelnök úrral és Mátrai Márta háznagy asszonnyal, aki egyben az Interparlamentáris Unió Magyar-Kínai Baráti Tagozatának elnöke.

   

Yan Junqi kifejtette, hogy a kínai-magyar barátság szilárd alapokon nyugszik. Az elmúlt években a két ország kapcsolatai intenzív fejlődésen mentek keresztül, gyakoriak a magas szintű találkozók. Gyakorlati együttműködésünk új eredményekhez vezetett, a humán területeken való kapcsolatok egyre mélyülnek, és a törvényhozó szervek közötti párbeszéd és együttműködés is eredményes. A kínai Országos Népi Gyűlés a magyar féllel tett közös erőfeszítések nyomán tovább kívánja mélyíteni a kölcsönös politikai bizalmat, erősíteni a párbeszédet a törvényhozás és a kormányzási tapasztalatok területén, előmozdítani az infrastrukturális összekapcsolódások megépítését, hozzájárulva a kínai-magyar kapcsolatok tartós fejlődéséhez.

     

A magyar fél elismerően nyilatkozott a magyar-kínai kapcsolatokról és kifejtette, hogy kész a kínai féllel közösen mélyíteni a magas szintű párbeszédet, erősíteni a népeink közti barátságot és a két ország törvényhozási szervei közötti együttműködést, közösen előmozdítani az „egy övezet, egy út” kiépítését, hozzájárulva a magyar-kínai baráti együttműködési partnerség még gyorsabb fejlődéséhez.

A találkozón a felek eszmecserét folytattak többek között a gazdasági fejlődés, a nyugdíjrendszer, a foglalkoztatás és a nők helyzete témákban.

A megbeszéléseken Duan Jielong nagykövet úr is részt vett.

Suggest To A Friend
  Print