Home > LEGFRISSEBB HIREK
Duan Jielong nagykövet úr látogatást tett Tarlós István főpolgármesternél
2015-11-05

 

2015. november 4-én Duan Jielong nagykövet úr bemutatkozó látogatást tett Tarlós István budapesti főpolgármesternél, akivel a kínai-magyar kapcsolatokról és a két ország önkormányzatai közötti együttműködésről tartottak eszmecserét.

Duan Jielong nagykövet úr kifejtette, hogy intenzív fejlődésen mennek keresztül a kínai-magyar kapcsolatok, a kereskedelmi, humán, és önkormányzatok közötti együttműködés is folyamatosan mélyül. Kína „egy övezet, egy út" kezdeményezése és Magyarország „keleti nyitás" politikája összekapcsolódik, a két ország kapcsolatainak fejlesztése fontos, új lehetőségek előtt áll. A kínai fél továbbra is elő kívánja mozdítani a két ország önkormányzatai közötti baráti együttműködést, hogy új életerővel töltse fel a kétoldalú kapcsolatokat.

Tarlós István főpolgármester úr gratulált Duan Jielong nagykövet úr magyarországi kinevezéséhez. Kifejtette, hogy a két ország kapcsolatainak gyors fejlődése jó körülményeket teremt a magyar és kínai önkormányzatok közötti baráti együttműködéshez, amin Budapest Önkormányzata is régóta munkálkodik. Főpolgármester úr reményét fejezte ki, hogy közös erőfeszítéseinkkel tovább mélyítjük az önkormányzatok közötti együttműködést, mindannyiunk fejlődését szolgálva ezzel.

Suggest To A Friend
  Print