Home > LEGFRISSEBB HIREK
Duan Jielong nagykövet úr részt vett a Kína-KKE országok turisztikai szakmai konferencián
2015-10-26
 

2015. október 22-én Magyarország Nemzetgazdasági Minisztériuma szakmai konferenciát rendezett a Kína-KKE országok turisztikai együttműködésének témájában. A konferencián részt vett Duan Jielong nagykövet úr, Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára, magyar turisztikai szervek és cégek, hotelek és utazási irodák képviselői, összesen mintegy 70 fő. Duan Jielong nagykövet úr és Ruszinkó Ádám helyettes államtitkár úr tartottak beszédet.

Duan Jielong nagykövet úr beszédében kifejtette, hogy a kínai-magyar baráti kapcsolatok folyamatos fejlődésével az elmúlt években a két ország együttműködése minden területen jelentős fejlődést ért el. A kínai és a magyar turisztikai látványosságok kiegészítik egymást, nagy lehetőség rejlik az együttműködésben. A jelen konferencia elősegíti a kölcsönös megértést, erős alapot szolgáltat a kétoldalú turisztikai kapcsolatok további elmélyítéséhez. Nagykövet úr reményét fejezte ki, hogy közös erőfeszítéseinkkel előmozdítjuk a turistaforgalom kölcsönös bővülését, emeljük a turisztikai szolgáltatások minőségét, és a kínai-magyar együttműködés fontos fejezetévé tesszük ezáltal a turisztikai együttműködést. Duan Jielong nagykövet úr bemutatta továbbá a kínai turisztikai iparág helyzetét.

Ruszinkó Ádám helyettes államtitkár úr szívélyesen üdvözölte Duan Jielong nagykövet urat és megköszönte, hogy Nagykövet úr bemutatta a kínai turisztikai iparág fejlődését. Kifejtette, hogy a turisztikai együttműködés fontos része a magyar-kínai kapcsolatoknak, és egyben a Kína-KKE együttműködés fontos területe. Magyarország a Kína-KKE turisztikai együttműködésben vezető szerepet játszik, és jól kívánja ellátni a turisztikai koordinációs központ szerepét, előmozdítva az érintett 16+1 ország turisztikai együttműködésének fejlődését, és a különböző területeken való kétoldalú gyakorlati együttműködés elmélyítését. Ruszinkó Ádám elmondta továbbá, hogy az elmúlt években a Magyarországra látogató kínai turisták száma gyors emelkedésen ment keresztül, és a Kínába látogató magyar turisták száma is viszonylag gyorsan emelkedett. A két ország kormányainak és illetékes szerveinek erősíteniük kell a párbeszédet és együttműködést, jól végezni munkájukat, mindkét ország népének javára és a kétoldalú kapcsolatok fejlődését elősegítve.

Suggest To A Friend
  Print