Home > LEGFRISSEBB HIREK
Duan Jielong nagykövet úr Kaposváron tett látogatást
2015-10-12
 

2015. október 7-én Duan Jielong nagykövet úr Mátrai Márta asszony, az Országgyűlés háznagya és az Interparlamentáris Unió Magyar-Kínai Baráti Tagozatának elnöke meghívására Kaposvárra látogatott. Nagykövet úr Borhi Zsomborral, Kaposvár alpolgármesterével, Varga Józseffel, a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara elnökével, valamint Szávai Ferenccel, a Kaposvári Egyetem rektorával találkozott, ellátogatott a Városházára, a Kaposvári Egyetemre és a hozzá tartozó Pannon Lovasakadémiára, Egészségügyi Centrumba, valamint Vadgazdálkodási Tájközpontba, továbbá riportot adott a helyi médiának. A programokon többek között Mátrai Márta háznagy asszony, Csenger-Zalán Zsolt, Józsa István és Gyöngyösi Márton, az IPU Magyar-Kínai Baráti Tagozat alelnökei, valamint Wang Hongliang kereskedelmi tanácsos is jelen voltak.

Duan Jielong nagykövet úr a találkozón beszélt Kína gazdasági fejlődéséről és az „egy övezet, egy út" kezdeményezésről, kifejtette, hogy a kínai-magyar együttműködés számos területen a gyors fejlődés szakaszába lépett, az önkormányzati együttműködés fontos szerepet játszik a két ország kapcsolatában, valamint a fejlesztési lehetőségek rendkívül szélesek és jó kilátásokkal rendelkeznek. A Kínai Nagykövetség összekötő, híd szerepet kíván folytatni Somogy megye, Kaposvár és Kína tartományai, városai között, előmozdítva a mezőgazdaság, a megújuló energiaforrások, az oktatás és más területeken való együttműködést.

A magyar fél bemutatta a helyi gazdasági-társadalmi fejlődést és iparágakat. Reményüket fejezték ki, hogy Kínával erősítik az együttműködést a mezőgazdaság, turizmus, oktatás és infrastruktúra területén, továbbá jó körülményeket kívánnak teremteni a kínai cégek helyi befektetéséhez.

Suggest To A Friend
  Print