Home > LEGFRISSEBB HIREK
Duan Jielong nagykövet úr részt vett a Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola ünnepségén
2015-09-30

 

2015. szeptember 30-án délelőtt Duan Jielong nagykövet úr és felesége Li Bei asszony, Wu Hua úr, a Nagykövetség Oktatási Osztályának vezetője, Szabó László külgazdasági és külügyminiszter-helyettes, Oláh Lajos országgyűlési képviselő és a Nagy Fal Magyar-Kínai Barátság Egyesület elnöke, Németh Angéla, XV. kerületi alpolgármester és további meghatározó politikai személyek, a Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanárai, diákjai és a szülők közösen ünnepeltek a Kínai Népköztársaság megalakulása és a magyar-kínai diplomáciai kapcsolatfelvétel 66. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen.

Duan Jielong nagykövet úr beszédében kifejtette, hogy nagy örömmel tölti el, hogy részt vehet az ünnepségen, és nagy jelentősége van annak, hogy az iskola nemzeti napi ünnepséget rendez. Mióta a Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 11 évvel ezelőtt megkezdte működését, számos Magyarországra látogató kínai vezetőt fogadott, valamint tehetséges diákokat nevelt ki, sokat tett a két ország baráti kapcsolatainak és oktatási együttműködésének elmélyítése érdekében. Nagykövet úr reményét fejezte ki, hogy az iskola folyamatos fejlődésével egyre több diák tanul majd itt kínaiul, akik a jövőben a kínai-magyar gazdasági és kulturális együttműködés építői lesznek, és minél több magyar diplomata kerül majd ki ebből az iskolából. Duan nagykövet úr jókívánságait és tiszteletét fejezte ki az iskola tanárainak és diákjainak.

Szabó László miniszterhelyettes úr elismerően nyilatkozott az iskola munkájáról és a kétoldali kapcsolatokban betöltött szerepéről. Kifejtette, hogy az iskola egyre több magyar diákot vonz, ami azt bizonyítja, hogy Magyarországon a kínai nyelv egyre népszerűbb, és a kínai kultúra egyedi vonzerővel bír.

Az ünnepség a kínai és a magyar himnuszok meghallgatásával kezdődött. A beszédek után az iskola diákjai egy kulturális műsorral készültek, amiben táncelőadás, szavalás, harcművészetek és egyéb műsorszámok szerepeltek.

Suggest To A Friend
  Print