Home > LEGFRISSEBB HIREK
Duan Jielong nagykövet úr részt vett a Konfuciusz napon
2015-09-29

 

2015. szeptember 26-án a Konfuciusz Intézetek világszerte Konfuciusz napot rendeztek. Második alkalommal került megrendezésre Konfuciusz napi ünnepség az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. A rendezvényen beszédet mondott Erdődy Gábor, az ELTE rektorhelyettese, Duan Jielong nagykövet úr, Zhao Min, a Pekingi Idegennyelvi Egyetem Pártbizottságának titkárhelyettese és a Hanban (Kínai Nyelvi Tanács) tiszteletbeli elnökségi tagja, valamint Hudecz Ferenc, az ELTE volt rektora.

Duan Jielong nagykövet úr őszinte gratulációját fejezte ki a három egyetem közös szervezésében megrendezett Konfuciusz Nap alkalmából. Kifejtette, hogy a kínai-magyar kulturális kapcsolatok erősítésének nagy szerepe van a baráti együttműködés mélyítésében. Az „egy övezet, egy út" kezdeményezésen keresztül Kína erősíteni kívánja a kölcsönösen előnyös együttműködést Magyarországgal és a többi európai országgal. Magyarországon jelenleg négy Konfuciusz Intézet működik, amik mind fontos hozzájárulást tettek a kínai-magyar barátság elmélyítéséhez. Nagykövet úr reményét fejezte ki, hogy a Konfuciusz Intézetek továbbra is fejlődni fognak.

A beszédeket követően az ELTE művészeti társulata és Ének-Zene Tanszéke tánc és ének előadást mutatott be. A programok között volt még kínai ételkóstoló, kalligráfia, papírkivágás, kungfu és egyéb sport programok. Este a Pekingi Idegennyelvi Egyetem művészeti társulata különleges és gazdag repertoárú kínai népművészeti előadással tette még színesebbé a Konfuciusz Napot.

A Konfuciusz Nap az ELTE Konfuciusz Intézet, a Szegedi- és a Miskolci Konfuciusz Intézet együttműködésében került megrendezésre.

Suggest To A Friend
  Print