Home > LEGFRISSEBB HIREK
Zhao Hongzhu vezető beosztású magyar politikusokkal találkozott
2015-09-14
 

2015. szeptember 10-én és 11-én Zhao Hongzhu, a Kínai Kommunista Párt Központi Bizottsága (KKP KB) Titkárságának titkára, a KKP KB Fegyelmi Vizsgálóbizottságának ügyvezető alelnöke, valamint a KKP delegációja hivatalos látogatást tett Magyarországon. Zhao Hongzhu találkozott Kövér Lászlóval, a Magyar Országgyűlés elnökével, Pintér Sándorral, Magyarország belügyminiszterével, Répássy Róberttel, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkárával és Németh Zsolttal, a Fidesz Külügyi Bizottságának elnökével.

Zhao Hongzhu Kövér Lászlóval találkozik

Zhao Hongzhu Pintér Sándorral találkozik

Zhao Hongzhu Répássy Róberttel találkozik

Zhao Hongzhu kifejtette, hogy Kína és Magyarország között hagyományos barátság áll fenn, és a kétoldalú kapcsolatok fejlődésének fontos szakaszába léptünk. Kína az „egy övezet, egy út" kezdeményezés és a Kína-KKE, 16+1 ország együttműködésének keretein belül elő kívánja mozdítani a Kína és Magyarország közötti kölcsönösen előnyös gyakorlati együttműködés mind újabb eredményeit. Zhao Hongzhu hangsúlyozta a „négy átfogó stratégia" fontosságát és ismertette az azzal kapcsolatos célokat és lépéseket. Elmondta, hogy a Kínai Kommunista Párt erősíteni kívánja a párbeszédet és az együttműködést a magyar pártokkal, valamint a két ország együttműködési stratégiájának megvalósítását kívánja előmozdítani. Zhao Hongzhu reményét fejezte ki, hogy aktívan fejlesztik a Kína és Magyarország közötti korrupcióellenes együttműködést, valamint a korrupciót elkövetett, külföldre menekült bűnözők és vagyonuk kézre kerítésével kapcsolatos együttműködést.

A vezető beosztású magyar politikusok hangsúlyozták, hogy Magyarország „keleti nyitás" politikája és Kína „egy övezet, egy út" kezdeményezése összekapcsolódik, Magyarország aktívan munkálkodik azon, hogy átültesse a gyakorlatba az „egy övezet, egy út" kiépítésével kapcsolatban aláírt kormányközi egyetértési nyilatkozatot, és hogy a Kína-KKE együttműködés keretein belül fontos szerepet játsszon. A magyar pártok a Kínai Kommunista Párttal aktív kapcsolatot fenntartva kívánnak a közös érdekeltségű kérdésekben őszinte párbeszédet folytatni. Nagyra értékelték a KKP XVIII. Országos Pártkongresszusa óta elért eredményeket a Párt magatartásának javításában, a tiszta kormányzás megvalósításában és a korrupcióellenes küzdelemben. Kifejtették, hogy a korrupció kérdése a mai világban minden ország számára közös kihívást jelent, Magyarország erősíteni kívánja Kínával a korrupcióellenes együttműködést, valamint a korrupciót elkövetett, külföldre menekült bűnözők és vagyonuk kézre kerítésével kapcsolatos együttműködést.

A fenti megbeszéléseken Duan Jielong nagykövet úr is részt vett.

Suggest To A Friend
  Print