Home > LEGFRISSEBB HIREK
Duan Jielong nagykövet úr és felesége fogadást adott a magyarországi kínaiak képviselőinek
2015-08-03
 

2015. július 31-én Duan Jielong nagykövet úr és felesége a Nagykövetségen fogadást adott a magyarországi kínai közösség képviselőinek. Mintegy ötvenen voltak jelen a rendezvényen, köztük Magyarországon élő kínaiak, a kínai média képviselői és a Kínai Nagykövetség diplomatái.

Duan Jielong nagykövet úr beszédében beszámolt a kínai belföldi helyzetről és a kínai-magyar kapcsolatok fejlődéséről. Kifejtette, hogy Xi Jinping elnök úr nagy hangsúlyt fektet a nemzet nagy megújulásáról szóló kínai álom megvalósítására és javasolta az „egy övezet, egy út" nagyszabású kezdeményezést. Magyarország az „egy övezet, egy út" megépítésében fontos szerepet játszik, egyedülálló földrajzi előnyökkel bír, és a kínai-magyar kapcsolatok fejlődése fontos új lehetőségek előtt áll. Az elmúlt években a magyarországi kínai közösség nem csupán saját üzletét építette ki és fejlesztette, hanem az anyaország fejlődéséhez és a kínai-magyar együttműködés és barátság előmozdításához is nagymértékben hozzájárult. „Két ország közötti kapcsolat az emberek közötti barátságon múlik, ami pedig az őszinte kommunikációtól és kapcsolatoktól függ." A kínai-magyar együttműködés folyamatos fejlesztéséhez nem csupán a kormány támogatására van szükség, hanem a magyarországi kínai közösség aktív részvételére is. Nagykövet úr reményét fejezte ki, hogy a magyarországi kínaiak továbbra is összetartanak és együttműködnek, arra biztatják honfitársaikat, hogy pozitív tulajdonságaik kibontakoztatásával fejlődjenek, valamint hazájuk fejlődése és a kínai-magyar baráti kapcsolatok előmozdítása érdekében még nagyobb erőfeszítéseket tegyenek. A Kínai Nagykövetség továbbra is mindent megtesz, hogy jól teljesítse feladatait, az embereket és a népet szolgáló külpolitikai irányelveket vall, még kedvezőbb környezetet próbál teremteni a magyarországi munkavállaláshoz, tanuláshoz és fejlődéshez.

A találkozón Duan Jielong nagykövet úr és felesége baráti beszélgetést folytattak a jelenlévő vendégekkel, akik gratuláltak Duan Jielong nagykövet úr kinevezéséhez és kifejtették, hogy továbbra is aktív szerepet vállalnak és támogatják munkájában a Nagykövetséget, a harmonikus és együttműködő kínai közösség, hazájuk fejlődése, valamint a kínai-magyar kapcsolatok előmozdításáért tevékenykednek.

Suggest To A Friend
  Print