Home > LEGFRISSEBB HIREK
Duan Jielong nagykövet úr bemutatkozó látogatást tett Kövér Lászlónál
2015-07-28

 

2015. július 27-én Duan Jielong nagykövet úr bemutatkozó látogatást tett Kövér Lászlónál, a Magyar Országgyűlés elnökénél. A találkozón jelen volt még Sárdi Péter államtitkár, az Országgyűlés Külügyi Hivatalának vezetője, valamint Wang Haitao, a Nagykövetség politikai osztályának vezetője.

Duan Jielong nagykövet úr átadta Kövér László házelnöknek Zhang Dejiang, a kínai Országos Népi Gyűlés (ONGY) állandó bizottsága elnökének szívélyes üdvözletét. Kövér László úr köszönetét fejezte ki, és megkérte nagykövet urat, hogy adja át szívélyes üdvözletét és jókívánságait Zhang Dejiang úrnak.

Duan Jielong nagykövet úr kifejtette, hogy az elmúlt években a két ország között gyakoriak a magas szintű látogatások, a gazdaság és kereskedelem, az infrastruktúra, a turizmus, a kultúra és az oktatás területén való gyakorlati együttműködés kiváló eredményekhez vezetett. A kétoldalú kapcsolatok intenzív fejlődésen mennek keresztül, és fényes jövő előtt állnak. Elmondta, hogy Kína új magyarországi nagyköveteként keményen fog dolgozni annak érdekében, hogy a két ország vezetői közötti fontos megállapodások megvalósuljanak, a két ország törvényhozó szervei közti kapcsolat egyre erősödjön, valamint a baráti együttműködési partnerség szüntelen fejlődésen menjen keresztül.

Kövér László házelnök úr üdvözölte Duan Jielong úr magyarországi kinevezését, és nagyra értékelte az utóbbi években a kínai-magyar kapcsolatok fejlődésében elért eredményeket. Hangsúlyozta, hogy Magyarország rendkívül nagy jelentőséget tulajdonít a Kínával való kapcsolatoknak, és közös erőfeszítésekkel erősíteni kívánja az együttműködést többek között a törvényhozó szervek között is, előmozdítva a kétoldali kapcsolatok új szintre való emelését.

Suggest To A Friend
  Print