Home > LEGFRISSEBB HIREK
Duan Jielong nagykövet úr látogatást tett Szijjártó Péternél
2015-07-14
 

2015. július 13-án Duan Jielong nagykövet úr látogatást tett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternél, akivel baráti beszélgetést folytattak. A találkozón többek között jelen volt még Chen Xiaojun politikai tanácsos asszony, Mészáros Márta, a Külgazdasági és Külügyminisztérium Kína Főosztályának főosztályvezetője és Granyák Gergely, a Kína Főosztály főosztályvezető-helyettese.

Duan Jielong nagykövet úr átadta Wang Yi kínai külügyminiszter szívélyes üdvözletét Szijjártó Péternek. Külgazdasági és külügyminiszter úr köszönetét fejezte ki, és megkérte nagykövet urat, hogy adja át szívélyes üdvözletét és jókívánságait Wang Yi külügyminiszter úrnak.

Duan Jielong nagykövet úr kifejtette, hogy jelenleg rendkívül kedvező a kínai-magyar kapcsolatok fejlődési tendenciája, a gazdaság és kereskedelem, a kulturális és egyéb területeken való együttműködés folyamatosan bővül, a kétoldalú kapcsolatok fejlődése új lehetőségek és fényes jövő előtt áll. Elmondta, hogy Kína új magyarországi nagyköveteként lelkiismeretesen és keményen fog dolgozni annak érdekében, hogy a két ország vezetői közötti fontos megállapodások megvalósuljanak és a bilaterális kapcsolatok szüntelen fejlődésen menjenek keresztül.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter úr üdvözölte Duan Jielong úr magyarországi kinevezését, és nagyra értékelte az utóbbi években a kínai-magyar kapcsolatok fejlődésében elért hatalmas eredményeket. Hangsúlyozta, hogy Magyarország rendkívül nagy jelentőséget tulajdonít a Kínával való kapcsolatoknak, és közös erőfeszítésekkel elő kívánja mozdítani országaink baráti kapcsolatait és a különböző területeken való gyakorlati együttműködés még nagyobb fejlődését.

Suggest To A Friend
  Print