Home > LEGFRISSEBB HIREK
Duan Jielong, Kína új magyarországi nagykövete átadta megbízólevelét
2015-07-09
 

2015. július 8-án Duan Jielong, a Kínai Népköztársaság Magyarországra akkreditált új rendkívüli és meghatalmazott nagykövete átadta megbízólevelét Áder János köztársasági elnöknek a Sándor-palotában, majd baráti beszélgetést folytattak.

Duan Jielong nagykövet úr először átadta Xi Jinping államelnök úr szívélyes üdvözletét Áder János köztársasági elnök úrnak. Nagykövet úr kifejtette, hogy Magyarország az első országok között ismerte el és vette fel a diplomáciai kapcsolatot a Kínai Népköztársasággal, és a két nép között hagyományos barátság áll fenn. A kínai-magyar kapcsolatok jelenleg új történelmi fordulópont előtt állnak. Nagykövet úr hangsúlyozta, hogy Kína új magyarországi nagyköveteként minden erejével azon fog munkálkodni, hogy a két ország vezetői közötti fontos megállapodások megvalósuljanak, hagyományos barátságunk elmélyüljön, és a kétoldalú kapcsolatok fejlődése még több kézzel fogható eredményt hozzon, ami országaink és népeink javára válik.

Áder János köztársasági elnök úr üdvözölte Duan Jielong nagykövet úr kinevezését, valamint megkérte, hogy továbbítsa szívélyes üdvözletét és jókívánságait Xi Jinping államelnök úrnak. Köztársasági elnök úr nagyra értékelte az elmúlt évek eredményeit a kétoldalú kapcsolatok fejlődésében és hangsúlyozta, hogy Magyarország rendkívül nagy jelentőséget tulajdonít a kínai kapcsolatoknak. Továbbá reményét fejezte ki, hogy a két fél közös erőfeszítéseivel tovább gazdagítjuk gyakorlati együttműködésünket, és kapcsolataink még nagyobb fejlődését érjük el.

A megbízólevél átadása után Duan Jielong nagykövet úr a Hősök terén megkoszorúzta az ismeretlen katona sírját.

Duan Jielong nagykövet úr 2015. július 4-én érkezett Magyarországra. Július 6-án a Külgazdasági és Külügyminisztériumban átadta a megbízólevél másolatát Ágoston Andrea protokollfőnök asszonynak.
Suggest To A Friend
  Print