Home > LEGFRISSEBB HIREK
Xiao Qian nagykövet úr elbúcsúzott Áder János köztársasági elnöktől
2015-06-09
 

Áder János köztársasági elnök úr a Sándor-palotában fogadta Xiao Qian nagykövet urat búcsúztatásképpen. A találkozón többek között jelen volt még Chen Xiaojun politikai tanácsos asszony és Szántó Gábor, a Köztársasági Elnöki Hivatal külügyi tanácsadója.

Xiao Qian nagykövet úr röviden beszámolt az elmúlt két és fél évben a kínai-magyar kapcsolatok fejlődéséről, az új, áttörő eredményekről, és köszönetet mondott Áder János köztársasági elnök úrnak hosszú távú támogatásáért. Hangsúlyozta, hogy Magyarország „keleti nyitás” politikája és Kína „egy övezet, egy út” kezdeményezése találkozik egymással, és a kínai-magyar kapcsolatok minden bizonnyal még nagyobb fejlődési lehetőségek és még szebb kilátások előtt állnak.

Áder János köztársasági elnök úr nagyra értékelte az elmúlt több mint két évben a bilaterális kapcsolatok gyors fejlődését, és elismerően nyilatkozott Xiao Qian nagykövet úr aktív erőfeszítéseiről, amellyel országaink kapcsolatainak fejlődését előmozdította. Köztársasági elnök úr reményét fejezte ki, hogy mindkét fél közös erőfeszítései nyomán a kínai-magyar kapcsolatok egyre magasabb szintre emelkednek.

Nem sokkal ezelőtt Xiao Qian nagykövet úr a Rezidencián búcsúztató fogadást adott, melyen többek között részt vett Gulyás Gergely és Hiller István az Országgyűlés alelnökei, Medgyessy Péter volt miniszterelnök, magyar kormánytisztviselők, barátok, magyarországi nagykövetségek diplomatái, magyarországi kínaiak és kínai szervezetek képviselői, összesen mintegy 200 fő.

Suggest To A Friend
  Print