Home > LEGFRISSEBB HIREK
Nagykövet úr részt vett a Peking-Budapest légi járat elindítása alkalmából rendezett fogadáson
2015-05-09
 

2015.05.07-én este a Kínai Nagykövetség és az Air China a budapesti Marriott Hotelben közös fogadást rendezett a Peking-Budapest közvetlen légi járat elindítása alkalmából. Az eseményen részt vett és beszédet mondott Xiao Qian nagykövet úr, Fan Cheng, az Air China vezérigazgató-helyettese, Szabó László, Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztériumának miniszter-helyettese és Jost Lammers, a Budapest Airport Zrt. vezérigazgatója. Jelen volt továbbá Jakab István az Országgyűlés alelnöke, Domokos László az Állami Számvevőszék elnöke és más fontos politikai személyiségek, kínai cégek képviselői, magyarországi kínaiak, összesen mintegy 260 fő.

Xiao Qian nagykövet úr gratulált az Air China Peking-Budapest közvetlen légi járat sikeres elindításához és kifejtette, hogy a járat elindítása megfelel a két ország kapcsolatának gyors fejlődése által megkövetelt objektív szükségleteknek és a Kína-KKE együttműködés intenzív fejlődési tendenciáinak. Mindez egyben válaszként szolgál az „egy övezet, egy út" közös kiépítésének nagyszabású kezdeményezésére, hatalmas jelentőséggel és nagy hatással bír; a kínai-magyar kapcsolatokat és a Kína-KKE együttműködést, valamint az „egy övezet, egy út" kiépítését még nagyobb életerővel tölti fel.

Fan Cheng vezérigazgató-helyettes úr köszönetét fejezte ki a támogatásért, amit a két ország kormányai és különböző részlegei nyújtottak az Air China számára. Elmondta, hogy az Air China mindent megtesz a Peking-Budapest légi járat megfelelő működtetése érdekében, és azért, hogy új segítséget nyújtson a kínai-magyar, valamint a Kína-KKE barátság elmélyítéséhez, az együttműködés bővítéseként egy hatékony, gyors és kényelmes légi folyosó létrehozásához, és az „egy övezet, egy út" közös kiépítésének előmozdításához.

Szabó László miniszter-helyettes úr üdvözölte az Air China Peking-Budapest közvetlen légi járat elindítását és őszinte gratulációját fejezte ki. Hangsúlyozta, hogy  a diplomáciai kapcsolatfelvétel óta eltelt 65 évre visszatekintve a legjobb időszakban vannak a kínai-magyar kapcsolatok, a közvetlen légi járat elindítása még nagyobb lehetőségeket hoz el a két ország együttműködésében, különösen a turisztikai területen. Magyarország fontos lehetőségként tekint minderre, és egyre jobban szeretné megerősíteni pozícióját a kínai-európai együttműködés kapujaként.

Jost Lammers vezérigazgató úr kifejtette, hogy a Kína-KKE országok közötti turisztikai együttműködés folyamatosan bővül, Kína és Magyarország közötti kölcsönös beutazások száma évről évre emelkedik. Reményét fejezte ki, hogy a közvetlen légi járat elindítása ezt a tendenciát tovább erősíti, és mélyíti a két ország népe közötti megértést és barátságot.

A fogadás rendkívül jó hangulatban telt, a megjelentek közösen ünnepelték a légi járat elindítását, és még nagyobb sikereket kívántak a járat elindítása nyomán. A fogadáson az Air China kórusa kínai és magyar népdalokat adott elő a vendégeknek.

Suggest To A Friend
  Print