Home > LEGFRISSEBB HIREK
Magyarország elismerte a kínai nyelvet az UNWTO hivatalos nyelveként
2015-05-15

2015.05.13-án Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára találkozott Xiao Qian nagykövet úrral és bejelentette, hogy a magyar kormány a Turisztikai Világszervezet (UNWTO) tagjaként ratifikálta azt a közgyűlési határozatot, hogy a kínai nyelv a világszervezet hivatalos nyelvei közé kerüljön. Ruszinkó Ádám államtitkár úr a dokumentumot átadta Xiao Qian nagykövet úrnak.

Xiao Qian nagykövet úr nagyra értékelte, hogy Magyarország elismerte a kínai nyelvet az UNWTO hivatalos nyelveként. Kifejtette, hogy Kína már a világ legnagyobb turisztikai küldő országává lépett elő. Nagy támogatottságot élvez az, hogy a kínai nyelv az UNWTO hivatalos nyelvévé váljon. Magyarország ennek a célnak az eléréséhez értékes támogatást nyújtott, ami mutatja a kínai-magyar kapcsolatok magas szintjét, és még inkább elmélyíti a kétoldalú turisztikai együttműködést.

A Turisztikai Világszervezet (UNWTO) 2007-ben megrendezett 17. Közgyűlésén elfogadták azt a döntést, hogy a kínai nyelvet a szervezet hivatalos nyelvévé teszik, és erről közgyűlési határozat került kiadásra. Az UNWTO alapszabályzata szerint az említett határozat érvénybe lépéséhez a tagországok minimum kétharmadának kell ratifikálnia azt.

Suggest To A Friend
  Print