Home > LEGFRISSEBB HIREK
Xiao Qian nagykövet úr részt vett az Air China első Peking-Budapest járatát köszöntő ünnepségen
2015-05-04
 

2015.05.01-jén 19:40 perckor az Air China CA721-es járata több mint 180 utassal leszállt a Budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Az első járatot a kifutópálya két oldalán elhelyezkedő tűzoltóautók ünnepélyes vízsugárral köszöntötték.

Magyarország ünnepélyes köszöntő ceremóniát rendezett. Az ünnepségen jelen volt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Xiao Qian kínai nagykövet, Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója, Yan Jianshu, az Air China magyarországi képviselője, akik a kifutópálya mellett köszöntötték a járattal érkezőket. Köztük Huo Yuzhen nagykövet asszonyt, a Kínai Külügyminisztérium Kína-KKE együttműködésért felelős különleges képviselőjét, aki külön ezen alkalomból érkezett Magyarországra, a járat első pilótáját és a repülőgép személyzetének vezetőjét, akikkel kézfogás után közösen vágták át a szalagot az Air China első Peking-Budapest járatának sikerét ünnepelve.

Jost Lammers vezérigazgató úr a Budapest Airport nevében virággal köszöntötte Huo Yuzhen különleges képviselő asszonyt és a repülőgép személyzetének vezetőjét, valamint egy Rubik kockát formázó tortát adott át a személyzetnek. Két népi öltözetet viselő magyar lány pogácsát kínált az utasoknak, igen szívélyes fogadtatást nyújtva a kínaiak számára. A kiemelt vendégek belülről is megtekintették a repülőgépet.

Szijjártó miniszter úr őszinte gratulációját fejezte ki az Air China Peking-Budapest járat megindításának sikerével kapcsolatban, és szívélyesen üdvözölte a kínai delegáció tagjait, a repülőgép személyzetét és a több mint 180 utast. Miniszter úr kihangsúlyozta, hogy hatalmas jelentőséggel bír a közvetlen járat elindítása a két ország között, és erősíteni fogja a két ország, illetve Kína és a KKE régió közötti kapcsolatokat, könnyítve a beutazásokat. Magyarország nagy lehetőségként tekint erre az eseményre, és még aktívabb szerepet kíván vállalni a Kína-KKE együttműködésben.

A tavaly év végi Kína-KKE csúcstalálkozón kiadásra került "Kína-KKE Országok Belgrádi Együttműködési Útmutatójában" szerepelt az új, Kína és KKE ország közötti közvetlen légi járatok indításának támogatása. A Peking-Budapest járat az együttműködési útmutató kiadását követő első új Kína-KKE közvetlen járat. Az új útvonalon Airbus A330-200 típusú gépek közlekednek hetente négyszer (hétfőn, szerdán, pénteken és vasárnap), a CA721-es járatok Pekingből egy közbenső, Minszkben tett leszállást követően érkeznek Budapestre, míg a CA722-es járatok Budapestről egyenesen Pekingbe repülnek.

Suggest To A Friend
  Print