Home > LEGFRISSEBB HIREK
A Kína-KKE Turisztikai Koordinációs Központ megrendezte a Kínai Turisztikai Információs Napot
2015-03-31
 

2015.03.26-án a 2015-ös Kína-KKE Turisztikai Promóciós Évhez kapcsolódó programsorozat részeként a Kína-KKE Turisztikai Koordinációs Központ megrendezte a "Kínai Turisztikai Információs Nap" egész napos konferenciát. A konferencián beszédet mondott Li Jinzao, a Kínai Nemzeti Turisztikai Hivatal elnöke, Somogyi Zoltán, az ENSZ Turisztikai Világszervezetének ügyvezető igazgatója, Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára és Faragó Péter, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója. Az eseményen mintegy 200 fő volt jelen, köztük Csehország, Románia, Bosznia-Hercegovina és további KKE országok kormányainak tagjai, Kína és a KKE országok szakértői és cégek képviselői.

Li Jinzao elnök úr röviden bemutatta a kínai turisztikai iparág fejlődésének helyzetét és elmondta, hogy egyre több kínai állampolgár szeretne külföldre utazni, ami határtalan üzleti lehetőségeket rejt a világ minden országa számára. Li Jinzao úr reményét fejezte ki, hogy a jelen konferencia nyújtotta lehetőségeket kihasználva a résztvevők jobban megismerik a kínai turisztikai iparág fejlődését és a turisták szükségleteit, továbbá lehetőség nyílik arra, hogy közösen vizsgáljanak meg olyan kérdéseket, mint a vízumpolitika, közlekedési feltételek, promóció, egyedi szolgáltatások kifejlesztése, turistacsere egyezmények, valamint a KKE régióba utazó kínai turisták számára még több könnyítést vezessenek be. Kína kész az érintett felekkel való együttműködésre, és a KKE országokkal való turisztikai együttműködés magasabb szintre való emelésére.

Somogyi Zoltán ügyvezető igazgató kifejtette, hogy a turisztikai iparág egyre inkább a nemzetközi gazdasági fejlődés meghatározó iparágává válik, valamint rámutatott a regionális és szubregionális együttműködés fontosságára. A Kína-KKE országok turisztikai együttműködése jelentős fejlődésen megy keresztül és egyre inkább kiemelkedik a globális turisztikai piacon. A Turisztikai Világszervezet továbbra is aktív szerepet kíván játszani, még több segítséget nyújtva az együttműködéshez.

Ruszinkó Ádám helyettes államtitkár úr és Faragó Péter vezérigazgató úr beszámolt arról, hogy a Kína-KKE együttműködésben rendkívül fontos a turisztikai terület, amiben Magyarország a turisztikai koordinációs központ szerepét játssza. Magyarország arra törekszik, hogy előmozdítsa a turisztikai együttműködés még magasabb szintre való emelését, és kész az érintett felekkel való együttműködésre a vízumfolyamatok egyszerűsítésében, a közlekedési infrastruktúra javításában, beleértve a közvetlen légi járatokat is, ami a kínai turisták számára még egyszerűbbé teszi az utazást. Ezáltal a 16+1 ország turisztikai együttműködése még nagyobb fejlődésen fog keresztül menni.

A konferencia után a Kínai Nemzeti Turisztikai Hivatal a Kína-KKE Turisztikai Koordinációs Központtal együtt aláírta a „Kína és a KKE országok turistacseréről szóló nyilatkozatát", és a turisztikai cégekkel aláírta a „Kína és a KKE országok turisztikai cégeinek turistacseréről szóló nyilatkozatát". Ezt követően a 16+1 ország turisztikai szervei és cégei, valamint cégek közötti megbeszéléseket tartottak a vízumfolyamatok egyszerűsítéséről, a közvetlen légi járatról, a kínai turisztikai piac jelenlegi helyzetéről és a turisztikai cégek együttműködéséről.

2015.03.25-én este a magyar kormány egy Kínai Gasztro Show-t és gálavacsorát rendezett az Európa hajón, ezzel köszöntve a Turisztikai Promóciós Év megnyitó ünnepségére Kínából illetve KKE országokból érkezett kormánytagokat és cégképviselőket.

Suggest To A Friend
  Print