Home > LEGFRISSEBB HIREK
Megrendezésre került a "Gyönyörű Kína" gálaműsor "Színes Guizhou" című előadása
2015-03-31
 

2015.03.26-án este, a 2015-ös Kína-KKE Turisztikai Promóciós Év hivatalos megnyitóját követően a Budapesti Kongresszusi Központban megrendezésre került a "Gyönyörű Kína" gálaműsor "Színes Guizhou" című nagyszabású előadása. A Guizhoui tartomány Népi Gyűlésének elnökhelyettese, Long Chaoyun asszony által vezetett guizhoui művészcsoport előadása nagy sikert aratott. Az előadást megtekintették Kína és KKE országok kormányainak, turisztikai cégeinek képviselői és szakértői, akik a Turisztikai Promóciós Év megnyitó ünnepségére érkeztek, továbbá kínai cégek képviselői, magyarországi kínaiak, összesen mintegy 1500 fő.

     

A 90 perces előadásban az egyedi dalokon, táncokon, öltözködési kultúrát és akrobatikát bemutató előadásokon keresztül a művészek megjelenítették a nemzetiségek hagyományait, kultúráját. A „Színes Guizhou", az „Arany hímzés ezüst díszítőelemekkel", és a „Víz leánya" című táncok, a „Lusheng mezején" és a „Jean François Maljean zongorista és a dong nemzetiség közös produkciója" című hangszeres előadások, az „Égi ital", a „Pohárköszöntő ének" és az „Érzelmekkel teli Guizhou" című énekes előadások, továbbá a „Fel a kardhegyekre" című harcművészeti bemutató mind-mind elnyerte a magyar közönség tetszését.

    

Lenkovics Barnabás, az Alkotmánybíróság elnöke, Mátrai Márta, az Országgyűlés háznagya és az IPU Magyar-Kínai Baráti Tagozat elnöke, Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára, Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára és további meghatározó politikai személyiségek is kifejezték tetszésüket a műsor iránt. Martonyi János volt külügyminiszter szavai szerint a műsorban bemutatott nemzetiségi kultúra meglepő hasonlóságokat mutat a magyar kultúrával, ami a kínai és a magyar nép közötti különleges kapcsolatokról is tanúskodik. A közönség tagjai közül is sokan dicsérték a színvonalas, színes műsort, amelyen keresztül megtapasztalhatták a kínai kultúra nagyságát.

     

A „Gyönyörű Kína, Színes Guizhou" című előadás a Kínai Nemzeti Turisztikai Hivatal és Guizhou tartomány közös rendezésében valósult meg, több mint 60 előadóművész közreműködésével. A rendezvényen résztvevő vendégek száma minden eddigit felülmúlt, és az előadás rendkívül nagy népszerűségnek örvendett. A magyar, és magyarországi kínai nyelvű média részletesen beszámolt az eseményről. Az előadás napján Mátrai Márta, az Országgyűlés háznagya fogadta a kínai delegáció vezetőit. Az eseményeken Xiao Qian nagykövet úr is részt vett.

     

Suggest To A Friend
  Print