Home > LEGFRISSEBB HIREK
Nagy sikert aratott az ezer kínai turista számára rendezett magyar előadás
2015-03-31
 

A 2015-ös Kína-KKE Turisztikai Promóciós Évhez kapcsolódó programsorozat részeként 2015.03.27.-én este a Budapesti Kongresszusi Központban megtartották a "Helló Magyarország!" elnevezésű rendezvényt. A magyar hagyományokat bemutató előadást a Kína-KKE Turisztikai Koordinációs Központ szervezte a Promóciós Év megnyitója alkalmából Magyarországra látogató ezer kínai turista számára. Az eseményen beszédet mondott Li Jinzao, a Kínai Nemzeti Turisztikai Hivatal elnöke, Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára és Faragó Péter a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója. A jelenlévők között volt továbbá Xiao Qian kínai nagykövet, Somogyi Zoltán és Zhu Shangzhong az ENSZ Turisztikai Világszervezetének két ügyvezető igazgatója, kínai cégek képviselői és magyarországi kínaiak.

 

 

Li Jinzao elnök úr a kínai turisták nevében köszönetét fejezte ki a magyar fél szívélyes fogadtatásáért és elmondta, hogy a tavaly év végén megrendezett Kína-KKE Országok Belgrádi Csúcstalálkozójának döntése értelmében az idei év a Kína-KKE országok Turisztikai Promóciós Éve, és a kétoldalú turisztikai együttműködés eddig nem tapasztalt lehetőségek előtt áll. Li Jinzao úr reményét fejezte ki, hogy miközben a kínai turisták szélesítik tudásukat és látókörüket, egyben barátságunk követeivé is válnak, és hozzájárulnak a Kína-KKE baráti együttműködési kapcsolat fejlődéséhez is. Kína és a KKE országok turisztikai részlegei az együttműködés erősítésén és a régióba látogató kínai turisták számára még kedvezőbb feltételek biztosításán fognak munkálkodni.

 

Ruszinkó Ádám helyettes államtitkár úr és Faragó Péter vezérigazgató úr a magyar kormány és a magyar nép nevében szívélyesen üdvözölte a Selyemút kiindulópontjának országából érkező kínai turistákat. Kifejtették, hogy Magyarország turisztikai erőforrásokban és kulturális kincsekben gazdag ország, ahonnan remélhetőleg szép emlékekkel térnek majd haza a kínai turisták. Magyarország a továbbiakban még nagyobb erőfeszítéssel fog azon munkálkodni, hogy az ide látogató kínai turisták számára több könnyítést vezessen be és emelje a szolgáltatások minőségét.

 

Az est folyamán a híres Rajkó Zenekar és Duna Művészegyüttes léptek színpadra, akik magas színvonalú művészeti előadást adtak. A műsorban helyet kapott magyar néptánc, cigányzene és tánc, a „Mosoly országa" című operett betétdalai, ami mind elnyerte a közönség tetszését.

 

A magyar fél szervezésében a kínai turisták napközben hagyományos magyar lovasbemutatót tekintettek meg a Lázár Lovasparkban és meglátogatták a Gödöllői Grassalkovich-kastélyt is, ami Sisi kedvenc lakhelye volt.

 

Az ezer kínai turistának rendezett események a Kínai Nemzeti Turisztikai Hivatal támogatásával valósultak meg, a turistákat 19 kínai turisztikai cég szervezte. A Magyarországi rendezvényeken kívül az utazási irodák saját programjának megfelelően a turisták Csehországba, Lengyelországba, Szlovákiába, Horvátországba, Szlovéniába vagy a KKE régió más országaiba utaznak tovább.

Suggest To A Friend
  Print