Home > LEGFRISSEBB HIREK
Li Keqiang levélben üdvözölte a Kína-KKE Turisztikai Promóciós Év megnyitó ünnepségét
2015-03-30

A 2015.03.26-án Budapesten megrendezésre került Kína – Közép- és Kelet Európai Országok Turisztikai Promóciós Évének megnyitó ünnepségét Li Keqiang kínai miniszterlenök és Orbán Viktor is levélben üdvözölte.

Li Keqiang levelében kifejtette, hogy a Kína-KKE országok Turisztikai Promóciós évéről a 2014 decemberében megrendezett Kína-KKE Országok Belgrádi Csúcstalálkozóján döntöttek, és lényeges eleme a Belgrádi együttműködési útmutatónak is. A turisztikai együttműködés fontos része a Kína-KKE együttműködésnek, bővülése elősegíti a felek közötti cserekapcsolatokat, mélyíti a kölcsönös megértést, megszilárdítja hagyományos barátságunkat és kedvező hatással van a nemzetgazdaságok fejlődésére.

Li Keqiang kiemelte, hogy Kína és a KKE országok turisztikai erőforrásai igen gazdagok, a turisztikai együttműködés alapjai erősek és rengeteg potenciált rejtenek magukban. Kínából évente több mint 100 millió turista utazik külföldre, kölcsönösen egyre több turista vágyik arra, hogy mélyebben megismerje a célország történelmét és kultúráját, megcsodálhassa természeti tájait és egyedülálló kulturális értékeit. Kína kész a KKE országokkal együttműködve megrendezni a Turisztikai Promóciós Évhez kapcsolódó programsorozatot és mindent megtesz, hogy a turisztikai együttműködés új hajtóereje legyen a Kína-KKE országok együttműködésének, a kétoldalú baráti kapcsolatokat új erővel töltse fel és elmélyítse a mindkét fél számára előnyös stratégiai partnerkapcsolatokat.

Orbán Viktor levelében kifejtette, hogy Magyarország szüntelenül ösztönzi a KKE régió Kínával való együttműködését, nemcsak Kína és a KKE országok, hanem az egész Európai Unió érdekében. A mai gyorsan változó nemzetközi környezetben alapvető fontosságú Kínával, mint a legnagyobb fejlődési potenciálokat rejtő országgal való együttműködés mélyítése. A Kína-KKE Turisztikai Promóciós Év megtartása szükségszerűen előidézi a kétoldalú turisztikai együttműködés fejlődését, egymás kultúrájának megismerését, lefektetve az alapokat a kereskedelmi és egyéb területeken való együttműködés további fejlesztéseihez.

Suggest To A Friend
  Print