Home > LEGFRISSEBB HIREK
Xiao Qian nagykövet úr Lampionünnepi fogadást tartott a Magyarországon élő kínaiaknak
2015-03-04

2015.03.02-án Xiao Qian nagykövet úr a budapesti Marriott Hotelben Lampionünnepi fogadást tartott a Magyarországon élő kínaiaknak. Az ünnepségen magyarországi kínaiak, kínai vállalatok képviselői, kínai tanárok és diákok, valamint a Nagykövetség diplomatái vettek részt, közel 300 fő volt jelen.

Xiao Qian nagykövet úr beszédében jókívánságait fejezte ki a jelenlévőknek az ünnep alkalmából, valamint röviden beszámolt Kína jelenlegi helyzetéről és a kínai-magyar kapcsolatok fejlődéséről. Kifejtette, hogy Xi Jinping főtitkár irányításával a Párt Központi Bizottságának vezetése alatt zajlik a jóléti társadalom felépítése, a reformok és a jogállamiság elmélyítése, a kínai típusú szocializmus kiépítése pedig egyre nagyobb fejlődéshez vezet. Kína a külügyek területén aktívan tevékenykedik, hogy a világ minden országával partnerkapcsolatot építsen ki, előmozdítsa az „egy övezet, egy út" stratégiát és a kínai típusú diplomáciai elveket. Xiao Qian nagykövet úr elismerő szavakkal illette a magyarországi kínaiak hazájuk gazdasági fejlődéséért és a kínai-magyar kapcsolatok előremozdításáért tett aktív erőfeszítéseit. Nagykövet úr reményét fejezte ki az iránt, hogy a magyarországi kínaiak új körülmények között is kölcsönösen együttműködnek, még nagyobb fejlődést érnek el, egyre jobban beilleszkednek a helyi társadalomba, népszerűsítik a kínai kultúrát, hazájuk fejlődéséért tevékenykednek és nagyban hozzájárulnak a kínai-magyar barátság elmélyítéséhez. Xiao Qian nagykövet úr kihangsúlyozta, hogy a Kínai Nagykövetség továbbra is az emberközpontú, népet szolgáló diplomácia alapelvét vallja, védi a kínai állampolgárok jogait, és magas szintű szolgáltatásokat nyújt számukra.

A fogadás jó hangulatban telt,a magyarországi kínaiak büszkék voltak a hazájuk által elért hatalmas eredményekre és Kína támogatására. Elmondták, hogy továbbra is aktívan tevékenykednek a kínai-magyar együttműködés elmélyítésért és a kínai nép nagymértékű megújulásáért.

Suggest To A Friend
  Print