Home > LEGFRISSEBB HIREK
Nagykövet úr részt vett a Magyar – Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola holdújévi ünnepségén
2015-02-18

2015.02.17-én a Magyar – Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola holdújévi ünnepséget tartott. A rendezvényen részt vett Xiao Qian nagykövet úr, Oláh Lajos országgyűlési képviselő, Hajdu László XV. kerületi polgármester, Granyák Gergely a Külgazdasági és Külügyminisztérium Kína Főosztályának főosztályvezető-helyettese, kormánytisztviselők, Erdélyi Zsuzsanna a Magyar – Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola igazgatója, az iskola tanárai és diákjai, összesen mintegy 200 fő.

Xiao Qian nagykövet úr újévi jókívánságait fejezte ki az iskola tanárainak és diákjainak, nagyra méltatta a Magyar – Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola szerepét a két ország oktatási együttműködésének elmélyítésében. Nagykövet úr elmondta, hogy az elmúlt időben a kínai-magyar együttműködés minden területen új eredményeket hozott, a kétoldalú kapcsolatok történelmünk legjobb időszakában vannak, mindez az iskola fejlődéséhez is kiváló lehetőségeket jelent. Nagykövet úr az iskolának folyamatos fejlődést kívánt és reményét fejezte ki, hogy a magyarországi kínai nyelvoktatásban és a kínai-magyar barátság előmozdításában továbbra is nagy szerepet fog játszani.

Oláh Lajos országgyűlési képviselő kifejtette, hogy a Magyar – Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola megalapítása óta kiváló eredményeket mutatott fel a kínai nyelvoktatás területén, ami nagyban köszönhető a két ország kormányzati és társadalmi támogatásának is. Képviselő úr reményét fejezte ki, hogy mindkét oldal közös erőfeszítéseivel az iskola még nagyobb fejlődésen fog keresztül menni. Hajdu László polgármester úr elmondta, hogy az intézmény diákjainak száma folyamatosan gyarapszik, nő a magyar diákok száma, ami azt bizonyítja, hogy a magyarok mind nagyobb érdeklődést mutatnak a kínai nyelv iránt, a kínai kultúra vonzereje egyre nő.

Az ünnepségen a tanárok és a diákok színes műsorral készültek, különböző énekeket, táncokat, kínai verseket adtak elő, harcművészeti bemutatót tartottak. A rendezvény jó hangulatban telt, a közönség lelkes tapssal nyilvánította ki tetszését.

A Magyar – Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 2004 szeptemberében kezdte meg működését a két ország vezetőinek megállapodása nyomán, az oktatás magyar és kínai nyelven folyik. Az iskola megalapításakor 4 évfolyamon 87 diákkal indult meg az oktatás, jelenleg közel 300 diák tanul 8 évfolyamon. Az iskola fontos célkitűzése, hogy kínai diákok számára biztosítsa a fejlődési lehetőséget. Az intézményben nagy számban tanulnak kínai és magyar diákok. Az iskola iránt egyre nagyobb az érdeklődés mind a magyarországi kínaiak, mind a magyarok részéről.

Suggest To A Friend
  Print