Home > LEGFRISSEBB HIREK
Xiao Qian nagykövet úr a Magyarországon élő kínai tanárokkal együtt ünnepelte a holdújévet
2015-02-16

2015.02.13-án a Kínai Nagykövetség holdújévi ünnepséget rendezett az ELTE Konfuciusz Intézet, a Szegedi és Miskolci Konfuciusz Intézetek, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, a Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, a Keleti Nyelvek Iskolája, és további intézményekben oktató, több mint 70 Kína által kiküldött tanárnak és önkéntesnek. Az eseményen részt vett Xiao Qian nagykövet úr, Li Xinhua a Nagykövetség oktatási részlegének vezetője, az említett intézmények kínai tanárai és magyar vezetői.

Xiao Qian nagykövet úr beszédében baráti jókívánságait fejezte ki a kínai tanároknak, megköszönte hozzájárulásukat a kínai nyelv és kultúra népszerűsítésében valamint a két ország közötti oktatási együttműködés előmozdításában. Nagykövet úr kifejtette, hogy az elmúlt évben a kínai-magyar kapcsolatok intenzív fejlődésen mentek keresztül, a politikai, kereskedelmi, kulturális területeken számos új eredményt született. Az új évre tekintve, a kétoldalú kapcsolatok fejlődése még nagyobb lehetőségeket tartogat. Nagykövet úr reményét fejezte ki, hogy a kínai tanárok továbbra is a kínai-magyar baráti együttműködés előmozdítása érdekében fognak tevékenykedni.

 

Az összejövetelen nagykövet úr baráti beszélgetést folytatott a jelenlévőkkel és csoportképet is készítettek. A kínai tanárok megköszönték a Nagykövetség támogatását, kifejezték, hogy továbbra is mindent megtesznek az oktatás magas színvonala, továbbá a kínai-magyar oktatási együttműködés és barátság ügyének előmozdítása érdekében. A kínai tanárok egy táncos-énekes előadással is készültek, ami szintén vidám hangulatot teremtett.

Suggest To A Friend
  Print