Home > LEGFRISSEBB HIREK
Xiao Qian nagykövet úr részt vett a magyarországi kínai hallgatók holdújévi összejövetelén
2015-02-11

2015.02.07-én a Kínai Nagykövetségen került megrendezésre a Magyarországi Kínai Hallgatók Szervezetének holdújévi ünnepsége. Az eseményen részt vett Xiao Qian nagykövet úr, a Nagykövetség diplomatái, Magyarország különböző felsőoktatási intézményeiből érkező több mint 90 kínai hallgató és kutató, hogy együtt köszöntsék a Kecske Évét. Az ünnepségen meghirdetésre került a Magyarországi Kínai Hallgatók Szervezete Állandó Bizottságának új névsora, és emléklapok kerültek kiosztásra a Szervezet Elnöksége és a kitűnő teljesítményt nyújtó diákok számára.

Xiao Qian nagykövet úr boldog újévet kívánt minden itt tanuló kínai diáknak, elismerő szavakkal illette a Magyarországi Kínai Hallgatók Szervezetének elmúlt egy éves munkáját, az új Állandó Bizottsági tagokat pedig arra bíztatta, hogy fáradhatatlanul tevékenykedjenek hallgatótársaik segítése és a kínai-magyar barátság előmozdítása érdekében. Nagykövet úr beszámolt az elmúlt évben Kína fejlődésének új eredményeiről és a kínai-magyar kapcsolatok legújabb fejleményeiről. Nagykövet úr kiemelte, hogy Kína és a Párt különösen nagy figyelmet fordít a külföldi tanulmányaikat végző kínai egyetemistákra, akikkel szemben nagy reményeket támaszt. Kína fejlődése napról-napra látványosabb, az „egy övezet, egy út” megalkotása folyamatban van, a kínai-magyar kapcsolatok intenzív fejlődést mutatnak. Mindez a kínai hallgatók jövőjére nézve is igen bíztató kilátásokat és fejlődési lehetőségeket jelent. Nagykövet úr reményét fejezte ki, hogy a hallgatók meghallják hazájuk hívó szavát, bővítik tudásukat és képességeiket, aktívan tevékenykednek a kínai jóléti társadalom megteremtése és a kínai nép megújulásával kapcsolatos kínai álom megvalósulása érdekében.

 

Chen Jiqing, a Kínai Hallgatók Szervezete Állandó Bizottságának elnöke összefoglalta az elmúlt év munkáját és a jövő évi terveket. Elmondta, hogy a kínai hallgatók válaszolva hazájuk hívó szavára, kitartóan tanulnak, igyekeznek elsajátítani a fejlett technológiákat, és aktívan tevékenykednek a kínai-magyar barátság és együttműködés, elsősorban a technológiai együttműködés előmozdítása érdekében.

 

Az összejövetel jó hangulatban telt. Az irodalmi és művészeti előadás során a hallgatók többek között különböző táncokat adtak elő és hangszeren játszottak, a műsorszámokat nagy taps követte. Xiao Qian nagykövet úr és a Nagykövetség diplomatái élénk beszélgetést folytattak a hallgatókkal, végül egy közös csoportképre gyűltek össze. A megjelent egyetemisták mindannyian úgy nyilatkoztak, hogy annak ellenére, hogy most külföldön tartózkodnak, folyamatosan figyelemmel követik hazájuk fejlődését és szívükkel oda kötődnek, és minden erőfeszítésükkel azon munkálkodnak, hogy tanulmányaik mihamarabb eredményhez vezessenek, és hazatértük után tudásukkal és képességeikkel hazájuk fejlődésének ügyét szolgálhassák.

 

A Magyarországi Kínai Hallgatók Szervezete Magyarországon tartózkodó kínai egyetemisták és kutatók non-profit társadalmi szervezete. A szervezetet 2014. januárjában alapították, célja a kínai hallgatók közti kapcsolatok erősítése, különböző rendezvények szervezése a Magyarország különböző városaiban tanuló kínai hallgatóknak, a kínai diákok és a helyi közösség közti kölcsönös megértés és barátság előmozdítása. A Szervezet Állandó Bizottsága felelős a mindennapi ügyek intézéséért. 2015.02.01-én a Szervezet képviselői megválasztották az új, kilenc fős Állandó Bizottságot. Az új elnök Chen Jiqing, a Debreceni Egyetem PhD hallgatója, az alelnökök Cheng Wanpeng a Corvinus Egyetem hallgatója és Wu Di a Pécsi Tudományegyetem hallgatója, a főtitkár pedig Gu Danli, a Budapesti Nemzetközi Üzleti Főiskola hallgatója.

Suggest To A Friend
  Print