Home > LEGFRISSEBB HIREK
Xiao Qian nagykövet úr részt vett a Sanghaji Zenekar budapesti Nagy Kínai Újévi Hangversenyén
2015-01-28

2015.01.26-án a Művészetek Palotájában megrendezésre került a Sanghaji Kínai Zenekar nagyszabású Kínai Újévi Hangversenye. A hangversenyen részt vett Xiao Qian nagykövet úr, Guo Xiaoguang a Nagykövetség kulturális tanácsosa, Káel Csaba a MÜPA vezérigazgatója, más nagykövetségek diplomatái, magyarok és magyarországi kínaiak, összesen több mint 1000 fő volt jelen.

A Sanghaji Kínai Zenekar több mint 80 művésze előadta a „Holdfény a tavaszi folyón”, „A bánatos, magányos hegy”, „A jik tánca”, „A selyemút” stb. népi motívumokban gazdag klasszikus kínai műveket és a híres „Magyar Táncok” című Brahms darabot is. A lenyűgöző előadást a közönség hosszas, nagy tapssal köszönte meg.

A Sanghai Kínai Zenekart 1952-ben alapították, ezzel Kína első, hagyományos kínai hangszereket is megszólaltató modern nagyzenekara lett. Ezen budapesti koncertjük a kínai holdújévi hangversenysorozat első európai állomása, ezt követően többek között Hollandiában, Németországban és Svájcban lesz előadásuk. A zenekart Kína híres karmestere, Wang Fujian vezeti.

Suggest To A Friend
  Print