Home > LEGFRISSEBB HIREK
Xiao Qian nagykövet úr találkozott a Magyarországon Működő Kínai Vállalatok Kereskedelmi Kamarájával
2015-01-26

2015.01.23-án Xiao Qian nagykövet úr megbeszélést tartott a Magyarországon Működő Kínai Vállalatok Kereskedelmi Kamarája új vezetőségének tagjaival. A Kereskedelmi Kamara képviselői mellett az eseményen részt vett továbbá Wang Hongliang kereskedelmi tanácsos úr, összesen mintegy 20 fő volt jelen.

Xiao Qian nagykövet úr gratulált a Kamara éves ülésének sikeres megtartásához és az új vezetői testület megválasztásához. Nagykövet úr reményét fejezte ki az iránt, hogy a Kamara egy híd szerepet tölt majd be, erősítve a magyar politikai és gazdasági körökkel való kommunikációt, és egyre jobban előmozdítva a kínai-magyar kereskedelem fejlődését. Xiao Qian nagykövet úr bemutatta Kína jelenlegi gazdasági helyzetét és a kínai-magyar kapcsolatokat, arra ösztönözte a nagy kínai vállalatokat, hogy tartsanak lépést Kína fejlődésével, nagyban alkalmazkodjanak Kína új gazdasági állapotához, külön figyelemmel kövessék a kínai és a külföldi piacot, erősítsék a multinacionális üzleti tevékenységüket, teljesítsék társadalmi kötelezettségeiket, és szüntelenül a kétoldalú kereskedelmi együttműködés szintjét emeljék. Xiao Qian nagykövet úr elmondta, hogy a Magyarországi Kínai Nagykövetség továbbra is nagyban támogatja a Kereskedelmi Kamara munkáját, és azért tevékenykedik, hogy a tőkeerős kínai vállalatok magyarországi működéséhez minél megfelelőbb környezet alakuljon ki.

Bin Yunsong, a Kereskedelmi Kamara új elnöke és a Huawei magyarországi leányvállalatának igazgatója megköszönte a Kamara tagjainak felé tanúsított bizalmát és kifejtette, hogy számos színes program szervezésével fogja erősíteni a tagok közötti, továbbá a tagok és a különböző magyar partnerek közötti párbeszédet. Bin Yunsong úr elmondta, hogy mindent megtesz azért, hogy a Kamara egyre nagyobb szerepet játsszon a kínai cégek segítésében, törvényes jogaik védelmében, és a helyi társadalomba való integrációjukban, továbbá előmozdítsa a Kamara munkájának újabb szintre való emelését.

A látogatás előtt a Magyarországon Működő Kínai Vállalatok Kereskedelmi Kamarája megtartotta 2015. évi ülését, értékelte az előző évi munkát, megválasztotta a vezetői testületet és áttekintette az idei év fontos munkáit.

Suggest To A Friend
  Print