Home > LEGFRISSEBB HIREK
Xiao Qian nagykövet úr találkozott Mátrai Mártával, az IPU Magyar-Kínai Baráti Tagozatának elnökével
2014-12-09

2014.12.09-én Xiao Qian nagykövet úr találkozott Dr. Mátrai Mártával, az Országgyűlés háznagyával és egyben az IPU (Interparlamentáris Unió) újonnan megalakult Magyar-Kínai Baráti Tagozatának elnökével, akivel a kínai-magyar kapcsolatokról és a két ország törvényhozó szervei közötti párbeszédről és együttműködésről tárgyalt. Többek között Dr. Tóth Gábor az Országgyűlés külügyi igazgatóhelyettese, Wang Haitao a Kínai Nagykövetség politikai osztályának vezetője is részt vett a megbeszélésen.

Mátrai Márta elmondta, hogy a magyar fél kiemelt figyelmet szentel a magyar-kínai kapcsolatok fejlesztésének. Az IPU újonnan megalakult Magyar-Kínai Baráti Tagozata szeretné erősíteni a Nagykövetséggel folytatott párbeszédet, és aktív szerepet vállalni a kétoldalú kapcsolatok minél szélesebb körben való gyakorlati együttműködésének előmozdításában.

Nagykövet úr gratulációját fejezte ki a Magyar-Kínai Baráti Tagozat hivatalos megalakulásával kapcsolatban, és elmondta, hogy Mátrai Márta asszony kinevezése a Tagozat élére azt mutatja, hogy Magyarország különös figyelmet szentel a kínai-magyar kapcsolatoknak. A kínai fél kész erősíteni a párbeszédet a magyar féllel, továbbá folyamatosan bővíteni és mélyíteni a különböző területeken való együttműködést.

Suggest To A Friend
  Print