Home > LEGFRISSEBB HIREK
Nagykövet úr emlékérmet kapott az ELTE BTK megalapításának 379. évfordulójára rendezett ünnepségen
2014-12-12

2014.12.11-én, Xiao Qian nagykövet úr részt vett az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar megalapításának 379. évfordulójára rendezett ünnepségén, ahol a Kar átadta neki a Pázmány Péter ezüst emlékérmet, és az „Excellence and Friendship” oklevelet. Az ünnepségen beszédet mondott Íjgyártó István a Külgazdasági és Külügyminisztérium kulturális és tudománydiplomáciáért felelős államtitkára és Dr. Dezső Tamás az ELTE BTK dékánja. Jelen volt továbbá Dr. Erdődy Gábor az ELTE rektorhelyettese, az ELTE tanárai és diákjai, a Kínai Nagykövetség diplomatái, összesen mintegy 150 fő.

A magyar fél beszédében nagyra méltatta az elmúlt évek kínai-magyar kapcsolatainak fejlődését, megköszönte Xiao Qian nagykövet úrnak a kulturális és oktatási együttműködés előmozdításáért tett erőfeszítéseit. Elmondta, hogy szeretné erősíteni kapcsolatát a Kínai Nagykövetséggel, még többet tenni a kétoldali kapcsolatok fejlődéséért, hozzájárulva a kulturális téren való párbeszédhez és együttműködéshez.

Xiao Qian nagykövet úr gratulációját fejezte ki az ELTE Bölcsészettudományi Kar megalapításának 379. évfordulója alkalmából, elmondta, hogy a Kar ezen megtiszteltetése bátorítása számára, ezen kívül az elmúlt évek két ország közötti kulturális és oktatási területen való párbeszédének és együttműködési eredményeinek fontos megerősítése. Xiao Qian nagykövet úr kihangsúlyozta, hogy a kétoldalú kapcsolatok történelmünk legjobb időszakában vannak, és a különböző területeken való gyakorlati együttműködés egyre mélyül. Mindez a két ország közötti kulturális és oktatási együttműködésnek még nagyobb lehetőségeket nyújt és magasabb követelményeket is támaszt. A kínai Nagykövetség szeretne az ELTE Bölcsészettudományi Karral közös erőfeszítéseket tenni a kínai-magyar barátság és együttműködés folyamatos mélyítése érdekében.

Az ELTE Bölcsészettudományi Kar a Pázmány Péter ezüst emlékérmet 2011-ben alapította, és azoknak a magas rangú magyarországi diplomatáknak adományozza a díjat, akik nagyban hozzájárultak a kulturális és oktatási területen való együttműködéshez. Korábban többek között a francia, a dél-afrikai és a brazil nagykövet kapta meg a díjat.

Suggest To A Friend
  Print