Home > LEGFRISSEBB HIREK
Nagykövet úr részt vett a Magyarországi Kínai Befektető Cégek Kereskedelmi Kamarájának találkozóján
2014-12-13

2014.12.12-én Xiao Qian nagykövet úr részt vett a Magyarországi Kínai Befektető Cégek Kereskedelmi Kamarájának találkozóján. Chen Huaiyu, a Magyarországi Kínai Befektető Cégek Kereskedelmi Kamarájának elnöke beszámolt a Kamara elmúlt két éves munkájáról, és a 16 cég képviselői megbeszélést tartottak a kínai-magyar kereskedelmi együttműködés elmélyítésének lehetőségeiről. Chen Xiaojun politikai tanácsos asszony és Wang Hongliang kereskedelmi tanácsos úr is részt vettek az eseményen.

Xiao Qian nagykövet úr a találkozó résztvevőinek ismertette a Kínai Kommunista Párt nemrégiben megrendezett külügyi munkaértekezletének és a központi gazdasági munkaértekezletének főbb témáit és beszámolt az elmúlt időszak kínai-magyar kapcsolatainak fejlődéséről. Nagykövet úr nagyra értékelte a Magyarországi Kínai Befektető Cégek Kereskedelmi Kamarájának elmúlt két évben a kínai-magyar kereskedelmi együttműködés elmélyítése érdekében tett erőfeszítéseit. Reményét fejezte ki, hogy a Kamara erősíti a multinacionális üzleti lehetőségeket, aktív társadalmi szerepvállalást folytat, és továbbra is erőfeszítéseket tesz a kétoldalú kereskedelmi együttműködés előmozdításáért.

A Magyarországi Kínai Befektető Cégek Kereskedelmi Kamaráját 2004. novemberében alapították, Kína Kereskedelmi Minisztériumának Nemzetközi Együttműködési Főosztálya hagyta jóvá. Magyarországon alapított civil, non-profit, kínai befektető cégeket szolgáló szervezet.

Suggest To A Friend
  Print