Home > LEGFRISSEBB HIREK
Xiao Qian nagykövet úr találkozott Zombory Klárával, a Magyar-Kínai Baráti társaság új elnökével
2014-12-19

2014.12.19-én Xiao Qian nagykövet úr találkozott Zombory Klárával, a Magyar-Kínai Baráti Társaság új elnökével, továbbá Ipolyi Éva, Simon Adrienn, Várhegyiné Szuszky Katalin alelnökökkel és Vértes Klára főtitkárral. Az eseményen többek között jelen volt még Wang Haitao a Nagykövetség Politikai Osztályának vezetője.

Xiao Qian nagykövet úr gratulált Zombory Klárának a Baráti Társaság elnöki posztjának betöltéséhez, elismerő szavakkal méltatta a Társaság kínai-magyar barátság előmozdításáért tett erőfeszítéseit. Nagykövet úr elmondta, hogy a kínai-magyar kapcsolatok élénk fejlődésen mennek keresztül és fényesek a kilátások. Reményét fejezte ki az iránt, hogy a Baráti Társaság a jövőbeli munkájával is hozzájárul majd a kétoldali kapcsolatok fejlesztéséhez és a kínai-magyar barátság elmélyítéséhez.

Zombory Klára elnök asszony beszámolt a magyar-kínai baráti kapcsolatok fejlődéséről és elismerően nyilatkozott a kínai gazdasági és társadalmi fejlődés hatalmas eredményeiről. Elmondta, hogy az elmúlt években a magyar-kínai kapcsolatok folyamatosan új eredményeket mutatnak fel és igazán biztatóak a kilátások. A Magyar-Kínai Baráti Társaság szeretné tovább erősíteni az együttműködést a Nagykövetséggel, együtt előmozdítva a magyar-kínai barátság ügyét.

A Magyar-Kínai Baráti Társaságot 1959-ben alapították, első főtitkára Galla Endre sinológus volt. Idén novemberben a társaság ülésén új elnök választására került sor.

Suggest To A Friend
  Print