Home > LEGFRISSEBB HIREK
Xiao Qian nagykövet úr részt vett a Bank of China Magyarországi Fióktelepének megnyitóján
2014-12-19

2014.12.18-án Budapesten megrendezésre került a Bank of China Magyarországi Fióktelepének megnyitója. Az ünnepségen beszédet mondott Li Zaohang a Bank of China alelnöke, Xiao Qian kínai nagykövet, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Jelen volt továbbá számos meghatározó közép-kelet-európai politikai személyiség és ismert üzletember.

Li Zaohang alelnök úr elmondta, hogy a kínai és a magyar gazdaság jól kiegészítik egymást, és a fejlődés fényes kilátások előtt áll. A Bank of China magyar fióktelepének megalapítását követően a Bank of China (Hungary) Zrt.-vel együtt a csoport központi bankfiókjának segítségével növelik az átfogó pénzügyi szolgáltatások kapacitását, támogatva a kínai befektető cégek külföldi befektetéseinek megvalósítását és előmozdítva Kína és Közép-Kelet-Európa országainak kereskedelmi kapcsolatát.

Xiao Qian nagykövet úr gratulációját fejezte ki a Bank of China Magyarországi Fióktelepének hivatalos megnyitásával kapcsolatban és kifejtette, hogy a fióktelep megnyitása összhangban van a kínai-magyar kapcsolatok gyors fejlődése által megkívánt igényekkel, és megfelel a Kína–Közép-Kelet-Európa országai közötti felfelé ívelő, eredményes együttműködésének. Nagykövet úr reményét fejezte ki, hogy a fióktelep előmozdítja a kínai-magyar kapcsolatok és a Kína–Közép-Kelet-Európa országai közti együttműködés elmélyítését.

Szijjártó miniszter úr kifejtette, hogy a Bank of China Magyarországi Fióktelepének megalapítása még több kínai cég Magyarországon való befektetését ösztönzi, megkönnyítve ezzel a pénzügyi támogatásnyújtást a kínai-magyar együttműködési projektek számára. A magyar kormány továbbra is támogatja a Bank of China magyarországi terjeszkedését, továbbá aktívan együtt kíván működni a kínai nemzeti valuta, a Renminbi Közép-Kelet-Európában való használatának előmozdításában.

A Bank of China (Hungary) Zrt.-t 2003 februárjában alapították, szervezetét és tevékenységét tekintve jórészt független leányválallata a Bank of China-nak. 2014 szeptemberében a Magyar Nemzeti Bank hivatalosan is megadta az engedélyt a Bank of China Magyarországi Fióktelepének megalapítására. A Bank of China (Hungary) Zrt. főleg nagy mennyiségű kölcsönök kiadásával foglalkozik.

 

Suggest To A Friend
  Print