Home > LEGFRISSEBB HIREK
A Kínai Nagykövetségen megrendezésre került a Kínában tanult magyar öregdiákok találkozója
2014-11-14

2014.11.13-án a budapesti Kínai Nagykövetség megrendezte a Kínában tanult magyar öregdiákok találkozóját. Xiao Qian nagykövet úr mondott nyitóbeszédet az eseményen. Jelen volt továbbá Juhász Ottó volt pekingi nagykövet, Józsa Sándor sinológus, Zombory Klára a Magyar-Kínai Baráti Társaság elnöke, számos Kínában tanult magyar öregdiák, továbbá Kínai Nagykövetség diplomatái, összesen mintegy 60 személy.

Xiao Qian nagykövet úr beszámolt a magyar-kínai diplomáciai kapcsolatfelvétel elmúlt 65 évéről, különös hangsúlyt fektetve az elmúlt évek hatalmas fejlődésére a kétoldali kapcsolatokban. Elismerő és köszönő szavakkal illette a Kínában végzett magyar öregdiákok mindezért tett erőfeszítéseit és közreműködését. Nagykövet úr bemutatta a kínai bel- és külpolitika helyzetet, kihangsúlyozta, hogy a kínai-magyar kapcsolatok nagyon jó időszakban vannak, hiszen kivételes lehetőségek és nagy távlatok előtt állunk. A Kínai Nagykövetség szeretne közeli kapcsolatot tartani a Kínában végzett magyar öregdiákokkal, és szeretné erősíteni velük a párbeszédet, mindezzel előmozdítva a kínai-magyar barátság és a gyakorlati együttműködés mind nagyobb fejlődését.

   

A találkozón a magyar öregdiákok idősebb, középkorú és a fiatalabb képviselői is aktívan kifejtették véleményüket. Beszámoltak Kínában töltött tanulmányi- és munkatapasztalataikról, elmondták véleményüket és javaslataikat arra vonatkozóan, hogy ebben az új időszakban hogyan lehetne még jobban előmozdítani a kínai-magyar kapcsolatok fejlődését. A jelenlevők mind egyetértettek abban, hogy a kínai-magyar kapcsolatok jelenleg intenzív fejlődésen mennek keresztül, és a kilátások rendkívül bíztatóak. Mindemellett kifejezték, hogy a továbbiakban is nagy figyelemmel kísérik és támogatják a kínai-magyar kapcsolatok fejlődését, és a saját területükön aktívan tevékenykednek e cél érdekében.

   

Suggest To A Friend
  Print