Home > LEGFRISSEBB HIREK
Nemzeti Ünnep fogadás a magyarországi kínaiaknak
2014-09-29

Szeptember 28-án este Xiao Qian nagykövet úr a budapesti Mariott Hotelben adott fogadást a Kínai Nemzeti Ünnep 65. évfordulója alkalmából a magyarországi kínaiaknak. Az eseményen részt vettek az országban élő kínaiak, kínai befektető cégek, Magyarországon tanuló diákok képviselői és a Nagykövetség teljes személyzete, összesen több mint 200 ember volt jelen.

Xiao Qian Nagykövet úr beszédében megemlékezett a Kínai Népköztársaság 65 évvel ezelőtti megalapítása óta elért hatalmas eredményeiről, bemutatta az elmúlt évek fejlődését, az aktuális belföldi helyzetet és a kínai-magyar kapcsolatok jelenlegi helyzetét. Xiao Qian nagykövet úr elismerő szavakkal illette a magyarországi kínaiak hazájuk gazdasági fejlődéséért és a kínai-magyar kapcsolatok előremozdításáért tett aktív erőfeszítéseiket. A Nagykövet Úr reményét fejezte ki az iránt, hogy a magyarországi kínaiak lépést tartanak az idővel, megragadják a kedvező lehetőségeket, továbbra is hazájuk fejlődéséért tevékenykednek és nagyban hozzájárulnak a kínai-magyar barátság és együttműködés elmélyítéséhez. Xiao Qian nagykövet úr beszámolt a vendégeknek a globális diplomáciai és konzuli védelemről és szolgálatról, továbbá egy segélyhívó telefonközpont elindításáról. Kifejezte továbbá, hogy a Kínai Népköztársaság Magyarországi Nagykövetsége továbbra is az emberközpontú, a népet szolgáló diplomácia alapelvét vallja, és a magyarországi kínaiaknak továbbra is magas szintű és hatékony szolgáltatásokat nyújt.

A fogadás jó hangulatban telt, a légkör ünnepélyes, mégis közvetlen volt. A magyarországi kínaiak büszkék lehettek a hazájukért tett erőfeszítéseik eredményeire, kifejezték a folyamatos fejlődés iránti elkötelezettségüket és kezdeményező lelkületről adtak számot. Elmondták továbbá, hogy továbbra is legjobb lehetőségeikhez mérten, szorgalmasan tevékenykednek a kínai-magyar barátság ügyéért és a kínai nép nagymértékű megújulásáért.

Suggest To A Friend
  Print