Home > LEGFRISSEBB HIREK
Xiao Qian nagykövet úr Hajdú-Bihar megyébe látogat
2014-06-01

2014. május 28-29-én Xiao Qian nagykövet úr Wang Hongliang kereskedelmi tanácsos úrral és Li Xinhua oktatási ügyekért felelős szakdiplomata úrral a magyar fél meghívására a hajdú-bihar megyei Debrecenbe látogatott.

Nagykövet úr találkozott a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés Elnökével, Bodó Sándorral, Debrecen város polgármesterével, Kósa Lajossal, a Debreceni Egyetem rektorával, Dr. Szilvássy Zoltánnal, mely találkozók mind-mind elősegítették a kínai-magyar együttműködés elmélyülését nemcsak a mezőgazdaság, az oktatás, és a turizmus, de számos egyéb szakterületen is. Nagykövet úr a Debreceni Egyetemen elmondott beszédében a kínai-magyar kapcsolatok jelenlegi alakulásáról beszélt.

Látogatása során nagykövet úr a Bethlen Gábor Közgazdasági Szakközépiskolát is bejárta, ahol megtekintett egy kínai nyelvórát is, és elbeszélgetett a diákokkal. A Bethlen Gábor Közgazdasági Szakközépiskola a kínai Belső Mongólia tartománybeli Hohhot városának 2.sz. középiskolájával írt alá egy öt éves kínai nyelvoktatási együttműködési megállapodást.

Nagykövet úr a fenti programok mellett még szemügyre vette a Hajdú megyében híres Módos Mezőgazdasági Termelőt, ahol megfigyelhette a mangalicát, megtekinthette a szarvas- és szürkemarhák etetését, a baromfiak mészárszékét, a húsfeldolgozó üzemet és magát az élelmiszerláncot. A delegációt ezután a farm tulajdonosa látta vendégül – a beszélgetések során a delegáció betekintést nyert a hajdú-bihar megyei mezőgazdaság és állattenyésztés jelenlegi helyzetébe.

Hajdú-Bihar megye Magyarország keleti részében fekszik, Romániával határos. A megye egy megyei jogú városból, 19 kisvárosból és 61 faluból áll, területe 6211 négyzetkilométer, népessége 540000 fő. Mivel a megye domborzatát tekintve nagyrészt síkságon terül el, a terület gazdasága főként növénytermesztésre és állattenyésztésre támaszkodik. A megye egy főre jutó GDP-je az országos átlaggal egy szinten mozog.

Suggest To A Friend
  Print