Home > LEGFRISSEBB HIREK
Xiao Qian nagykövet úr beszéde a Nanjingi Ifjúsági Olimpia magyar delegációjának eskütétele alkalmából
2014-08-01

Tisztelt Borkai Zsolt elnök úr,

Tisztelt Schmitt Pál elnök úr,

Tisztelt Simicskó István helyettes államtitkár úr,

Tisztelt Szentes Tamás főpolgármester helyettes úr,

Tisztelt Magyar Ifjúsági Olimpiai Csapat,

Hölgyeim és Uraim,

Barátaim,

Jó napot kívánok!

Nagy öröm számomra, hogy részt vehetek a mai ünnepélyes fogadalomtételen. Mindenekelőtt, a Kínai Nagykövetséget képviselve szeretném átadni gratulációmat a Nanjingi Ifjúsági Olimpiai Játékokra induló minden egyes csapattagnak. Kívánom, hogy szép eredményeket érjenek el!

Nanjing Kína négy ősi városa közül a legfontosabb, és a keleti országrész központi városaként a mai modern Kínában is fontos szerepet tölt be. Nanjing önkormányzata és lakossága számára ez az olimpia kiemelkedő fontossággal bír, rengeteg munkát és energiát fektettek a rendezvény előkészítésébe, és nagy szeretettel várják a különböző országokból érkező delegációkat, köztük a magyar delegációt is.

Magyarország valóságos sportnagyhatalom, mely minden korábbi olimpián egyedülálló teljesítményt nyújtott, jelentősen hozzájárulva ezzel a nemzetközi olimpiai sportágak fejlődéséhez.

A sport területén zajló kommunikáció és együttműködés mindig is a kínai-magyar kapcsolatok fontos sarokköve volt, mely ékes bizonyítéka a két ország barátságának. Korábban, az ötvenes években, Magyarország segített az első kínai labdarúgó válogatott kiképzésében, a kínai labdarúgó válogatott első külföldről érkező edzője magyar volt – ő személyével is megerősítette a hagyományosan jó kínai-magyar barátságot. A mostani Nanjingi Ifjúsági Olimpia alapvető célkitűzése, hogy megismerjük egymást, és megerősítsük a minket összekötő barátságot.

Meggyőződésem, hogy a két ország sportolói a versenyzés révén eredményesen járulhatnak hozzá ennek a célnak az eléréséhez.

Végezetül a Magyar Ifjúsági Olimpiai Csapatnak sikeres versenyzést kívánok, jó utat és kellemes időtöltést kívánok Nanjing városában!

Köszönöm szépen!

Suggest To A Friend
  Print