Home > LEGFRISSEBB HIREK
A 2014-es Nanjingi Ifjúsági Olimpia magyar delegációjának eskütétele
2014-08-01

2014. Július 31-én Xiao Qian nagykövet úr részt vett a Nanjingi Nyári Ifjúsági Olimpiára készülő magyar kontingens eskütételén. Az eseményen a megjelent olimpikonok és az ifjúsági olimpiai delegáció tagjai mellett Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Schmitt Pál volt köztársasági elnök és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság főtitkára, Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős helyettes államtitkára, valamint Budapest főpolgármester helyettese, Szentes Tamás is részt vettek.

Borkai Zsolt elnök úr beszédében a kínai szervezőket méltatta, és arra biztatta a magyar sportolókat, hogy az olimpiai szellem jegyében legyenek még ügyesebbek, még gyorsabbak, még kitartóbbak, mint eddig, és lelkesedésük hozzá fogja segíteni őket a sikerek eléréséhez.

Xiao Qian nagykövet úr a Nanjingi Ifjúsági Olimpia szervezőinek jókívánságait adta át a hallgatóságnak, csodálatra méltónak nevezte a magyarok hozzájárulását az eddigi nemzetközi olimpiákhoz, és kiemelte, hogy a sport a kínai-magyar kapcsolatok fontos sarokköve. Nagykövet reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a mostani olimpia még közelebb hozza majd egymáshoz a magyar és a kínai sportolókat, tovább erősítve ezzel kommunikációt, és előmozdítva a barátság elmélyülését.

Magyarország valóságos sportnagyhatalom, mely minden korábbi olimpián egyedülálló teljesítményt nyújtott, a legutóbbi ifjúsági olimpiai játékokon például 7 aranyérmet, 3 ezüstöt és öt bronzot hoztak haza, nyolcadik helyen végezve ezzel az éremtáblázaton. A mostani olimpiai delegáció csaknem száz emberből áll, ebből 57 személy sportoló, akik nagy eséllyel indulnak a kajak-kenu, vívás, sportlövészet, atlétika és egyéb sportágakban szerezhető érmekért.

Suggest To A Friend
  Print