Home > LEGFRISSEBB HIREK
Xiao Qian nagykövet úr találkozása a Nemzeti Innovációs Hivatal elnökével
2014-04-09

2014.április 8-án Xiao Qian nagykövet úr látogatást tett a Nemzeti Innovációs Hivatalban, ahol Spaller Endre elnökkel a tudományos és technológiai fejlesztések területén lehetséges kínai-magyar együttműködésről beszélgettek. A találkozón többek között a Nemzeti Innovációs Hivatal Külkapcsolatok Főosztályának vezetője, dr. Kovács Ildikó, valamint a kínai nagykövetség tudományos és technológiai szakdiplomatája, Chen Yibin úr is részt vettek.

Spaller Endre elnök úr véleménye szerint Orbán Viktor miniszterelnök úr év eleji hivatalos kínai látogatása sikeres volt, és a két ország tudományos technológiai együttműködésének szorosabbá válásához vezetett, hiszen a miniszterelnöki látogatás során számos kérdésben közös álláspontot sikerült kialakítani, valamint egy tudományos és technológiai területen történő együttműködési megállapodás aláírására is sor került. A magyar fél szeretné fent tartani a kínai féllel való szoros együttműködést és gyakori kommunikációt, a tervek gyakorlatba való átültetését, valamint igyekszik előmozdítani a tudomány és a technológia területén a két ország közötti kapcsolatok elmélyítését és fejlődését.

Xiao nagykövet úr úgy fogalmazott, hogy a tudományos és technológiai együttműködés mindkét fél számára kiemelkedő fontosságú, a két ország ezen területen való együttműködése biztos és baráti alapokon nyugszik. Különösképpen az elmúlt néhány évben lehettünk tanúi a kínai-magyar kapcsolatok igen gyors fejlődésének, hiszen minden területen elmélyültek és tartalommal töltődtek fel a kapcsolatok, így a kétoldalú tudományos és technológiai együttműködés területén is több lehetőség nyílt. A kínai fél reméli, hogy a két ország vezetői a konszenzus kialakítása után közösen tudnak tenni a tudományos és technológiai kapcsolatok elmélyítésének érdekében, ezzel is a két ország népeinek javát keresve.

 

Suggest To A Friend
  Print