Home > LEGFRISSEBB HIREK
A Kínai Nagykövetség Nőegylete magyar gyermekekkel ünnepli a Nemzetközi Nőnapot
2014-03-06

2014. március 5-én, a közelgő nemzetközi nőnap alkalmából a Kínai Nagykövetség Nőegylete a budapesti Derkovits Gyula Általános Iskola meghívására ellátogatott az iskola 5.a osztályához.

     

A Nőegylet tagjai a kínai kultúra egyes elemeit bemutató érdekes előadásokkal készültek, melyek során a gyermekek megtudhatták, hogyan ünneplik Kínában a holdújévet, megismerhették a kínai horoszkóp történetét, betekintést nyerhettek néhány kínai piktogram fejlődésének történetébe, sőt, egy nemzetiségi népdalt is meghallgathattak, melyet a követség egyik munkatársa adott elő. Ezután a tanulók maguk is próbára tehették ének tudásukat egy kínai gyermekdal segítségével. Az előadások után a gyermekek kipróbálhatták magukat a kínai festészet, a kalligráfia, a hagyományos papírdísz készítés és a szövészet területén is. Az ötödikesek nagy érdeklődéssel követték a program minden pontját, nevetésük és izgatott beszélgetésük betöltötte az egész osztálytermet. A nagykövetség szakácsa kóstolóként pekingi kacsával kedveskedett, ami a tanárok és a diákok egyaránt lelkesen fogyasztottak el. A gyermekek szintén készültek egy kis műsorral, ami nőnapi köszöntőből és magyar népdalcsokorból állt – a műsor végeztével a diákok büszkén nyújtották át sajátkészítésű papírrózsáikat. A Kínai Nőegylet is készült ajándékkal: számos kínai népdalt tartalmazó CD mellett a Nyugati utazás angol nyelvű, gyermekeknek szánt kiadását nyújtották át a Derkovits 5.a. osztályának.

A program után a Nőegylet tagjai a nagykövetség felé vették az irányt: mindannyian úgy gondolták, hogy ez az alkalom a gyermekekkel nemcsak a kínai nődiplomatákról alkotott kép pontosítására, vagy a kínai kultúra népszerűsítésére nyújtott kiváló lehetőséget, hiszen mindezek mellett ez, a gyermekek érdeklődési köreinek megfelelően kialakított program remek alkalmat nyújtott arra, hogy kicsik és nagyok együtt pihenjenek, ismerkedjenek és szórakozzanak, így téve emlékezetessé a 2014-es nemzetközi nőnapot.

Suggest To A Friend
  Print