Home > LEGFRISSEBB HIREK
Holdújévi fogadás a magyar barátok számára
2014-01-25

2014. január 24-én Xiao Qian nagykövet úr holdújévi fogadást tartott a Kínai Népköztársaság magyar barátainak és támogatóinak. Az eseményen a magyar kormány, a gazdasági és kulturális élet jelenlegi elöljárói mellett az ország sok korábbi vezetője, korábban Kínában szolgálatot teljesítő magyar diplomaták, a kínai-magyar baráti társaság tagjai, valamint sinológusok, és a nagykövetség összes diplomatája részt vett.

Xiao nagykövet úr megköszönte az egybegyűlteknek az elmúlt évben a kínai-magyar kapcsolatok előremozdításának érdekében tett erőfeszítéseket, a sok segítséget, és törődést, valamint mindenkinek boldog új évet kívánt.Xiao Qian nagykövet úr röviden bemutatta a kínai-magyar kapcsolatok és a Kínai belügyek legújabb fejleményeit, és rámutatott arra, hogy a két ország közös erőfeszítések árán a gyors ütemű fejlődése mellett, minden területen elmélyítheti és kibővítheti az együttműködést. Kína népe most egy emberként dolgozik azon, hogy megvalósítsa a Kínai Kommunista Párt Tizennyolcadik Kongresszusán meghatározott irányvonalakat, melyek nemcsak Kína fejlődésének jövőbeli fejlődésére vannak nagy hatással, hanem Magyarországgal együtt az egész világ minden országának több lehetőséget nyújt majd. Kína azt kívánja, hogy a kínai-magyar diplomáciai kapcsolatok hatvanötödik évfordulójának alkalmából a két ország közösen mozdítsa elő az együttműködést a jövőbeli még nagyobb sikerek elérése érdekében.

A vendégek gratuláltak a Ló Éve alkalmából, és kifejezték, hogy Kína átfogó átalakításokkal továbbra is tarthatja a gazdasági fejlődését és növekedését, mely Európa minden népének, beleértve Magyarországot is, hatalmas lehetőségeket jelent. A jelenlévő felek ismételten megegyeztek a a két ország népeinek kapcsolatteremtésének, barátságos megértésének és tudáscseréjének előmozdításában.

Suggest To A Friend
  Print